lördag 24 januari 2015

My days were cold without you


" ... Clownen är stilla, men den rör ju på sig! ..."

Så står det i början av den tjocka festivalkatalogen. Och visst är det så! Jag tänkte; om det nu blir så att jag inte lyckas komma iväg på en enda film under årets filmfestival i Göteborg (som precis har börjat), så ska jag åtminstone inte missa möjligheten att köpa ett ex. av årets bedårande affisch.

Åh, Åhlin. Tänkte haft det som rubrik, men det var innan jag insåg att mina snabba foton verkligen såg väldigt snabba ut. Fast det är väl därför som det kallas snap-shots? Ni får hålla tillgodo med dem, så länge. Kanske lite passande ändå, att hemmet verkar fångat i ett hela-havet-stormar-ögonblick, när det hela handlar om en kullerbytta?

" ... Den ser lite överraskad ut, clownen på årets festivalaffisch. Överraskad över att kullerbyttan gick så bra, eller över att plötsligt bli avbildad på en affisch, sittande häpet på marken. Affischen är gjord av animatören Per Åhlin som en del av Göteborg Film Festivals uppmärksammande av den svenska animationens 100-års-jubileum (sid 94-95), och fångar mycket av vad en filmfestival ska vara.
Dels ger den uttryck för den glädje och fantasifullhet som kännetecknar en lyckad festival, dels kapslar den in filmens själva grundförutsättning: en rörelse nedbruten i separata ögonblick. ... "

Så skriver Jonas Holmberg (konstnärlig ledare Göteborg Film Festival) i sina träffsäkra inledningsord.

Jag tycker att den rödnästa sötnosen påminner lite om en snögubbe, men det är förmodligen bara en tillfällig säsongsskada.

:)
/helena

ps Här kan ni beställa er en alldeles egen Åhlin-clown, för 120 kronor + frakt. Hade pengar vuxit på träd så hade jag önskat mig en litografi istället. Eller också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar