måndag 26 februari 2018

Fem varma tips


Det är tydligen isvecka. Visste inte ens att det fanns något som heter så. Det betyder väl helt enkelt att det är väldigt kallt överallt runt omkring oss, under ungefär en veckas tid. 

Har fönstret på glänt några minuter nu när Celsius och solen tillsammans har bestämt sig för att släppa upp kvicksilvret ett par behagliga snäpp mitt på dagen, ska strax gå och stänga, men först några tips för att hålla ångan uppe mitt i allt det kalla:
  1. Fokusera på det vackra. Det kan vara något aldrig så litet i din närhet. Titta noggrant. Insup värmen som tingen du håller kärast utstrålar.
  2. Printa ut sommarens två bästa bilder. I mitt fall är det ett snapshot från Pride-veckan och det lilla fölet. 
  3. Sätt något kämpande grönt i bästa kaffekannan. Putsa inte kopparn bara, den är ju så mycket finare med sin patina intakt. Damma av den kan man såklart göra. Å andra sidan brukar jag alltid ha något vitt i kaffet...
  4. Snurra fram en varmare breddgrad på jordgloben och sjunk sedan djupt ner under soff-pläden framför en hjärtevärmande filmklassiker.
  5.  Sjung ut din frustration över kyliga tider. Vårskriket redan nu kanske? Eller brölet då. Att ta sig ton värmer faktiskt hela kroppen. Och knoppen!
Det var det. Dags att stänga fönstret. 

Uppdatering: Äsch, såg just att foto tre och fyra bytt plats med varandra, men det gör väl inget va? Ni är säkert smarta nog att fatta galoppen ändå.

<3
/helena

ps Snart kommer mannen hem, då kommer det allra varmaste tipset väl till pass: Pussas mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar