söndag 16 januari 2011

I Löv it!


Puh, säger jag bara, puh! Ibland när man ska försöka hitta något på webben, känns det nästan som att man fastnar just där, i nätet. Intrasslad i ett ständigt självutvidgande detektivarbete :). Ni som liksom jag fyndar äldre saker, vet säkert vad jag pratar om. Då & då vill man hitta fakta om och runt, kanske få en misstanke bekräftad ELLER dementerad. Puh! Nu har jag pustat klart, så vi kan snacka om detta fina fat!

Sorry, för den dåliga ordvitsen i rubriken... jag är uppväxt med sådana runt omkring mig... och Mannen är inte så dålig på vitsigheter, han heller, eller ska vi säga bra? :) Så ibland kan jag helt enkelt inte värja mig. Det är i vilket fall som helst sant. I LOVE IT! Mitt sköna, gröna, eklövsfat. Från Höganäs Keramik, med signaturen KB, på baksidan. Svårt att få det helt bekräftat, men det lutar ändå åt att det skulle vara Karin Björquist, mest känd för sitt digra arbete på Gustavsbergs Porslinsfabrik. Läs gärna mer om Karin Björquist; Här! och Här! och Här!  Kul om det skulle komma just ifrån Karin B's hand, hon som bland mycket annat formgivit servisen "Bell", som var min första kaffekopp, som jag önskade mig som tonåring och sedan hade med mig när jag flög ut... och in i eget bo!

Att lövet kommer ifrån Höganäs Keramik är i alla fall helt säkert och att det är över 50år gammalt! Stämpeln på baksidan, det lilla paraplyet med en rund ring och texten Höganäs bekräftar att fatet är tillverkat senast 1958. Klicka gärna in er på mina länkar till Höganäs Keramik om ni vill läsa mer, om stämplar eller om historien runt Höganäsbolaget, som grundades redan 1797 och vidare om dess utveckling fram till vår tid.

Det naturliga fatet... är ett av mina allra bästa auktionsfynd. Vad det kostade?  Det minns jag inte exakt, men sjuttio-åttio kronor, skulle jag tro. Priset är inte det viktigaste. Summa summarum... fint är det och kanske ganska unikt? Jag har, i alla fall, bara sett just detta fatet, tur att jag slog till!

Djur och natur i inredningen... det gillar jag! Om någon skulle ha missat det vid det här laget..:)

Njut av er söndag, vänner!
så hörs vi snart.
/helena

ps På tal om löv, den här skulle jag verkligen vilja ha! Klick!
och glöm inte att kika in hos några till, så här på söndagen; FABRIKEN!

6 kommentarer:

 1. Så fint ditt löv är i en härlig grön nyans! I löv också löv :)

  SvaraRadera
 2. Jättefint löv!
  Tack för kommentaren inne hos mig!
  Har kikat runt här i din blogg en bra stund nu och gillar den verkligen... gamla grejer och Birro... kan inte bli bättre!

  SvaraRadera
 3. Weronica & Maria: Kul att ni uppskattar "min Kärlek", i all sin gröna, sköna glans! :)

  Gerda-Thyra: Blir glad av att du gillar min blogg-mix. :) Tack och välkommen!

  /helena

  SvaraRadera
 4. Lotta: Det är så härligt med lite blogg-löving :) Välkommen!

  /helena

  SvaraRadera