tisdag 4 januari 2011

Huvudsaker


Hatten av, borde det kanske vara, när man befinner sig i närheten av John Lennon... om han så bara råkar vara avbildad på en affisch. Vanvördigt nog är det hatten här! Det är i alla fall en gammal fin hög hatt, som agerar lampskärm, jämte John & co i CD-hyllan.

"Så kan du väl inte göra med din fina studentmössa, den blir ju helt förstörd!!?!" Utbröt en närstående släkting, när hon fick syn på att studentmössan hade fått ett nytt "jobb"... som SKÄRMmössa! Till den, ibland alltför, starkt lysande skrivbordslampan (som för övrigt också har några år på nacken, den fanns på skrivbordet redan i mitt tonårsrum!). Det är  nästan tjugo år sedan nu och det fungerar, fortfarande, alldeles utmärkt. Nu förtiden finns det all anledning att konstatera att det, i alla fall, finns två ljushuvuden här hemma..:)


Annars finns det en mängd äldre föremål som har fått nya användningsområden, i vårt hem. Här ovan ser ni ett par exempel. Gamla hattaskar, både högt & lågt! Den översta står högst i bokhyllan tillsammans med en lite äldre resväska. Inuti finns pocketböcker, för fula att ha "on display", men för bra för att slängas... Voila! Hattaskarna på golvet, är inte lika antikt vackra som den i utsnidat trä, men helt okej ändå. Framförallt fyller de ett stort förvaringsbehov. Vi bor, som nämnts tidigare, ganska litet & jag har en tendens att samla på mig mycket gamla saker..:)

Så hörs vi senare.
/helena

Ps de utlovade "exotiska bilderna" är på gång, jag har inte glömt. Tålamod.
Ps Idag visas inlägg på temat återvinning hos FABRIKEN

1 kommentar:

  1. Haha! Vad roligt att använda studentmössan som lampskärm. Min ligger bara på en hylla och samlar damm...

    SvaraRadera