torsdag 6 januari 2011

Here comes the sun


Idag var det tänkt att jag skulle visa er de utlovade "exotiska bilderna" :), men jag säger bara KRÅNGEL! Precis allt som kan krångla, har gjort det! Så känns det i alla fall. Inläggssidan här på lap-topen, som jag brukar blogga ifrån, ville inte komma upp?! På den "gamla stationära maskinen", vi har en sådan också, men den är ifrån artonhundrafrost :), i alla fall, på den gamla gick inläggssidan att få fram, men på den datorn har jag inte de aktuella bilderna upplagda. Jobbigt! Nåväl, efter mycket lirkande & trixande och en hel del smooth talk... gav "lill-datorn", till slut med sig. Nu känner jag att tiden har blivit för knapp för de tänkta bilderna och orden... så ni får hålla till godo med en solstrimma eller två...

Utanför yr snön ner, så en gnutta sol kanske inte är helt fel ändå, en dag som denna?! Solspegeln är ett auktionsfynd. Den är inte antik eller så, förmodligen inte ens speciellt gammal, men jag föll pladask för den! Ibland kan det vara svårt när man är ute på loppisar, eller auktioner, att se för sitt "inre öga" hur föremålet ifråga, kommer att se ut hemma på uttänkt plats. Ibland, när man impulshandlar :), finns det kanske inte ens en tilltänkt plats. Bara ett vill-ha-begär. Hur som helst kostade min strålande vän bara 160 kronor! Så varken mannen eller plånboken, blev som åskmoln *ler*, där bakom solen.

Speciellt intresserad av vädret har jag väl aldrig varit, jag tar det som det kommer, väder blir det ju alltid... Solfilmen däremot, den har jag älskat sedan jag var liten! Den visas sedan 1963 i Aktuellt, varje fredag. På våren. Så nu är den snart på G igen! Gå gärna i här och se filmen och om tecknaren & lite annan historia bakom. I John Pohlmans sista inlägg, den 30:e dec 2010, på denna väderblogg, kåserar även han lite runt den gäspiga & soldränkta filmen..:)

Spegeln har inte hittat upp på väggen än... den ligger i en stol och väntar på tid, plats, lust och allt annat det kan bli ont om, både nu & då. Min förhoppning är att nu när ni läser och tar del av dess nonchalerade situation, skall jag få, om inte eld i baken, så i alla fall lite solvärme :), som driver på processen, uppåt väggarna!

Njut av Er (lediga?) dag! så hörs vi senare.
/helena

1 kommentar:

 1. Hej Helena!
  Vad irriterande med datorstrul..

  Vilken fin spegel!

  Nu började melodin i solfilmen spela i mitt huvud, hihi;)

  Ha en trevlig kväll!

  Kram Jenny

  SvaraRadera