lördag 8 januari 2011

å där efter kommer påska...


I dag kände jag att det var dags att bläddra fram lite bilder, med vårljus i. Fotona är tagna förra våren och min roliga påskduk ligger på bordet... Det är änder som lurar där i vassen :). Visst är den knasig?! Det är nog just därför som jag gillar den...

Gillar ja, udda kombinationer av saker & ting, tycker jag känns, inte bara kul, utan också stimulerande, för både tanke & öga! Intensiteten i olika färger. Möten mellan olika material. Olika ytstrukturer. Osv.

På bilderna ovan ser ni mina loppisinköpta Fia-bräden i målat trä, som vi använder som bordstabletter/tallriksunderlägg. De börjar tyvärr bli utslitna nu, så det blir till att ge sig ut på jakt efter nya. Aalto-vasen har jag fått i present av mina föräldrar. OCH vilken uppskattad present det är! Jag tycker om tanken på att formgivaren, inspirerades av sitt hemlands alla sjöar. Det syns! Numera finns vasen i en mängd olika storlekar, modeller och färger. Färgen på min tulpanvas kallas "petrol" och togs fram för ett antal år sedan i samband med ett jubileum, av något slag. Kanske till firandet av vasens 70-års dag? Den designades redan 1936. Alvar AaltoSavoy är en svårslagen stilikon! Det är just där, i mötet mellan klassisk design & de originella, ibland unika, för att inte säga udda second hand-prylarna, som det kan "blixtra till". Tycker jag.

IRL :) har jag inte köpt några tulpaner i år, ännu.... Snittblommor i allmänhet och tulpaner i synnerhet, är ju inte speciellt förtjusta i det varma och torra inomhusklimat vi tvingas ha, under dessa vargavintrar... Säsongen är ung så en och annan tulpan kommer nog att hitta in till oss, även denna (för)våren.

Så med en enkel tulipan, la la la laa :), på den här alldeles vanliga, eller kanske ovanliga?, lördagen, vill jag önska Er en skön dag!

Vi hörs.
/helena

ps Man måste inte ha tulpaner i "tulipana vasen"...Klicka här! för fint vårförslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar