lördag 29 januari 2011

Konst(åknings)paus


Just nu är det så mycket jag vill hinna med... och jag halkar så lätt efter... Konståkning, jag älskar att titta på dessa gracila varelser när de glider fram över isen. Isen, ja den var tydligen för hård ?! på årets EM, rena rama hockeyisen. Vackert är det i alla fall, men kanske går det hårdare åt knän, fötter och leder... Å kanske gör det ondare att falla på den hårdare isen? Vad vet jag? Bara att jag kommit på efterkälken och måste hitta tid att titta ikapp.

Hann dessutom knappt med att titta på veckans avsnitt av "Antikmagasinet", om den driftiga, framgångsrika Estrid Ericson. Hon med ett alldeles speciellt öga för det estetiska. Estrid som inte tyckte att en inredning var komplett utan en touch av det exotiska. Därav den lilla elefanten, sedd i så många inredningar, kanske populärare idag än någonsin?!  Estrid tog sig i alla fall tid att utveckla den ursprungliga idén om tenndesign och tillverkning till en hel filosofi med möbler, tyger och sköna detaljer. Måste se hela programmet! Kommer tid kommer råd...


Det var bara det, som jag hann skriva...
så hörs vi snart.
/helena


ps Jag vill ju gärna hinna med ett besök i Göteborg också... innan festivalen är slut...., men för oss som har svårt med tidsmarginalerna eller för er som bor för långt ifrån, staden ifråga, vill jag tipsa om att årets novellfilmsvinnare (2010), "IN", visas på svt1 ikväll kl. 22.15. Missa inte det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar