söndag 23 januari 2011

Inte bara yta


Får jag presentera Ester, hon bor på vårat skrivbord. Ja, i alla fall hennes vackra pennfodral! Denna Ester Larsson är en av de E-kvinnor som inspirerade mig till att starta evigakvinnor, bloggen ni just nu befinner er i . Först ut var Elsy (klick-klick:).

Jag har alltid varit svag för trä, naturmaterialet No 1! Så när den vackra lilla lådan låg där, på en auktion, lockade den mig lite extra med sin "naturlighet" och sin förvillande anspråkslöhet...
...för vad kan vara mindre anspråkslöst än något som är så vackert på insidan... också. Se bara på de sköna gamla gångjärnen! De berättar en historia om hantverk för oss. En sann saga. Ett vittnesmål om att det gått en tid. mellan då & nu. Ester Larsson skrev sina berättelser i en annan tid. Nu lever en liten del av hennes liv kvar... på vårat skrivbord.
-Fotomontage!! utropade mannen, när han fick syn på mitt inlägg i fredags; "På vårt skrivbord", klicka gärna in er och titta lite närmare på den vackra skrivboken, bl a, om ni missade det. Som sagt;- fotomontage!, sa mannen. -Vad menar du? , frågade jag, i oskyldig ton, *ler*. -Ja, så där ser det väl aldrig ut på vårat skrivbord. -Det gör det väl visst det... ibland, kontrade jag.
Men föralldel, det händer att Jessica Alba och en del annat huserar där, på skrivbordet, ett tag, i väntan på vidare åtgärd. Skillnaden mellan Ester Larsson och Jessica Alba är dock uppenbar; Ester bor där, på vårat skrivbord,  permanent!

En fin söndag önskar jag alla er kvinnor :), som tittar in, här hos mig!   (Ja, finns det några fler män än min egen..., som letar sig hit, så är ni så klart, mer än, välkomna också!)

så hörs vi snart.
/helena

ps.FABRIKEN! kan ni ta del av många fler söndagsreflektioner.

5 kommentarer:

 1. Arrangerat eller inte, fint är det i alla fall!

  Tack snälla du för din kommentar på min blogg. Ha en skön söndag.

  SvaraRadera
 2. Vilket fint pennskrin, unikt på alla sätt.

  Ha en skön söndag.
  //Kram //Lissen

  SvaraRadera
 3. Det är alltid lika kul att kika in här för man vet aldrig vad du ska bjuda på för ord och reflektioner. :-)

  Ha en fin söndag!!

  SvaraRadera
 4. Hej på dig! Tack så jättemycket för din söta hälsning hos mig! :)
  Ha en skön söndagskväll!
  Kamomilla

  SvaraRadera
 5. Alla snälla kommentatorer: Ursäkta att jag "buntar ihop" :) er idag, tidsbrist, ni vet... MEN jag vill ändå ta mig tid att tacka alla för fin feedback. Jag blir jätteglad! Så tack!!
  vi hörs, vänner!
  /helena

  SvaraRadera