söndag 7 januari 2018

Kulmagar & Stenmarksmössor


Ett snabbt hej här från mej. Och från några av de andra kvinnorna här hemma: Blomsterflickan i kökshyllan, ängeln i sovrummet, och så hon som alltid fyller upp hela TV-rutan. Vi får väl snart uppdatera alla gamla klassiska Stenmarks-mössor till Shiffrin-huvudbonader av något modernare slag. På bordet framför TV:n står de tre vise männen och bränner ner julens sista stearinlågor.

-Blev de inte fina? frågade jag mannen några dagar innan jul. -Jo, men jag fattar bara inte hur du kan motivera dig till sådant där småpilligt pyssel, svarade han.

Det gällde de här två små figurerna i trä. Har alltid tyckt att deras mössor är så fina, men mitt på magen hade de varsin etikett i papper som var...ja...helt enkelt...fula. Och märkena som blev kvar, när etiketterna var bortpillade, var ändå fulare. Så då tänkte jag göra något åt det, till slut, för vi har haft dem jättelänge. De har bara stått och skräpat i något skåp, nu ville de få komma ut och pryda sin plats.

På med ett par bollfransar och fram med snören som matchar mössans sköna färger - och så var den heliga boll-treenigheten född!

Visst. Den sista julhelgen är slut. Imorgon börjar vardagen på riktigt, men jag tänker inte plocka ner en enda liten julig pinal förrän julens självklara final stundar runt knuten nästa helg! Konsten är ju att ha så ojuligt julpynt som möjligt, så att det smälter in.

Köksbordet har varit nästan avskalat under helgerna faktiskt. Nåja. Hehe. Finaste kaffekannan har verkligen prytt sin plats där. Nu kommer mitt arbetsbord, som köksbordet oftast kallas, snart fyllas av diverse nya projekt. Fint det med.

Funderar på om det inte börjar bli dags att plocka ner boken bakom julstrumporna snart - Mat för hjärnan. Känns som att det kan behövas lite extra sådant nu, för att vässa organet i fråga inför vårterminen.

Sköt om er.

<3
/helena

ps De fula pappersetiketterna finns kvar. Har tejpat fast dem i botten på paret istället. Så inget är "förstört", om ni undrar. Bara förfinat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar