måndag 1 november 2021

Hur ser läslusten ut?

Kikar in på stadens sida, konstaterar att det finns oooooändligt många aktiviteter för barn och unga. Lovet är fullt av Fifa och foto och film med skräcktema och ljusvandringar. Escape rooms, finns där också. Idrott och rörelse. Mer stillsamma sällskapsspel. Nattvandring på konstmuseet!!! Wow! Och en massa, massa annat.

Men. Jag tänker på dem som bara vill ta det lugnt. Eller som vill ta det lugnt, också. De som behöver vila. Några kids kanske till och med är i behov av lite tystnad. Och lite frivilligt vald ensamhet. Bara för att det är skönt att ha lugn och ro runt sig, ibland.

Tänk att få stänga dörren om sig, med en riktigt bra, oöppnad bok framför sig. Och med några lediga dagar i bagaget. Det unnar jag alla hårt kämpande barn och unga där ute. För att de är så himla bra, nästan varje dag.

Må vi bli bättre på att lära varenda unge att uppskatta läsningens magi och kraft. Hoppas vi kan få alla att hitta nya världar. Avlånga och lagom tjocka världar.

Lovet är långt och kort och härligt. Det hoppas jag att så många barn som möjligt får lov att känna. Och att de hittar en vrå där böckernas värld får plats, bland allt det andra.

Läslovet. Det finns ett love i lovet. Har ni tänkt på det?

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar