onsdag 26 januari 2022

Skär(m) ut lite vårljus med mig

Jaha ja. De där löven igen, tänker ni. Som hon återanvänder dem. Återanvänder och vrider på dem. Och ja, det gör jag ju, det erkänns, men nu ska vi mera snegla på det som finns vid sidan av dem - löven. 

Det här med lampskärmar har ju blivit ett kapitel för sig här inne. Förra året gjorde jag en liten en som återfinns i köksfönstret. Eller gjorde och gjorde. Fixade till en ny ljuskälla med hjälp av en gammal kruka. En kruka i ett slags korg-material förvandlades med ett par enkla handgrepp till skärm. Blev bra. 

Innan dess skar jag ut stjärnmönster i en bedagad pappskärm, som ni säkert minns. Nu vill jag prova något annat i samma anda. Så då tog jag fram den buckliga gröna skärmen från gömmorna. 

Hur ska det här gå då? Frågade jag mig själv. Det här är ju en sådan där gammal miljöovänlig sak med plastig insida. Textil utsida med en slags plasthinna innanför. Men jag kör! Jo då. Segt som tusan att ta sig igenom. Snett och vint, blev det, trots att jag använde ett av de älskade, lovely löven som mall. Ritade upp och använde en vass kniv (se upp för att slinta, säger jag bara, om ni ska prova det här hemma). Skar och skar. Blev sådär.

Så här blev det, närmare bestämt. Fast jag har inte bestämt hur jag ska gå vidare. Skära ut många fler hål? Bara bladformade hål? Bara låta det vara så här? Fixa till kanterna på något sätt? Jämna till? Låta vara? Jämna ut oddsen genom att slänga hela skiten bara? Hehe. Nej, här ska nog fixas och donas till, på något sätt. Senare. En annan dag. 

En ljus idé, har jag för mig att inlägget om krukan som blev en lampskärm hette (eller något i den stilen), om ni vill söka upp och kolla in det. 

Själv har jag annat för mig. Ska svära lite. Skära lite. Fixa och dona, som sagt. Men först tar vi nog en fika, va?

Sköt om er.

<3

/helena

ps Vill ni hellre se en fruga, säger ni? Ja, det går väl bra. En riktig lady hittar ni här i dagens första inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar