måndag 30 juni 2014

Konsten att fly


En dag när vi var inne i stan förra veckan, jag tror det var i onsdags, fanns det avspärrningar mitt på Stora Torget.


Inte för att jag gillar avspärrningar så där i allmänhet, men de här var faktiskt riktigt snygga. De matchade t o m blommorna.


Vi, mannen och jag, var mest i stan för att göra en del ärenden. Som att lämna in en del överflödiga saker till Röda Korsets second hand. Som de här röda rosorna. Varför sparar man på en vansinnigt kitschigt konstgjord rosbukett med elljus i? I flera år? Utan att någonsin tända den? Förmodligen för att den var gratis.


Men i centrum fanns det fullt av tecken, som gjorde det svårt att koncentrera sig. Tecken på att något var på gång? Är på gång? Fast jag undrade förstås mest varför just det där lilla fönstret i rådhuset var öppet. Kanske stod det någon precis där innanför som just hade fått sin dom? Det kan säkert vara svettigt, menar jag.


Till slut lyckades vi tyda alla tecken. Blommorna gav oss en vink. Det är ju SM-vecka på g! 41 sporter och en hel massa tävlanden kommer till vår lilla stad, Borås, för att göra upp om äran att få kalla sig bäst i Sverige i just sin gren. F-y-r-t-i-o-en. Fatta!


Aha, då var det här alltså inte bara en massa random tillplattat grus... Utan en Boule-bana under construction. Förhoppningsvis är den klar nu. För avspark, förlåt, avrullning. Eller vad det heter?


På vägen hem ägnade jag mig åt min absoluta favoritsport - tjuvkikning. Tyvärr framgår det nog inte alls på denna halvdana mobil-bild, att det står en underbart vacker jugendvas längst till vänster. Och i mitten stod det en spännande figurin, som jag gärna hade tittat lite närmre på. Men länge kan man ju bara inte med att stirra, rätt in i någon annans fönster.

Här hittar ni allt, jag menar verkligen ALLT, ni vill veta om sporterna som kommer delta i SM-veckan som startar idag. Program och tider såklart. Och hos SVT hittar ni alla TV-tiderna. Och webb-tiderna, för det mesta kommer att visas i Play.

:)
/helena

ps Vilken idrott skulle kunna vara mer passande, för en knäsvag person som knappt kommer upp på en pall, att se fram emot än det påhittigt akrobatiska Parkour - eller freerunning som tävlingsformen kallas? Parkour brukar även kallas för "konsten att fly".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar