fredag 20 juni 2014

Snöbollseffekten


Jag har hällt upp sju sorters godis, typ. Och ätit upp dem.


Den här vackra burken är boven i dramat. Dramat, som innebar att jag blev tvungen att spendera flera timmar med att "möblera om" på vardagsrumsbordet. För den fina burken måste få stå i centrum nu ju! Hade tänkt plocka in något grönt att ha i den också. Men det har jag inte hunnit än.


Under bordet ligger en hel hög med lånetidningar. Biblioteket är verkligen en räddaren-i-tidningsnöden. För det går bara inte att prenumerera på alla. Inte om man vill ha någotsånär gott miljösamvete. Längtan till jul står det på framsidan till Hem & Antik. Lite kul.


Under soffan ligger golvmunstycket till dammsugaren och vilar sig. Fast det borde inte vara trött tycker jag. Det har inte behövt jobba alls på ett tag. På ett alldeles för långt tag. Hm.


Fast vad spelar lite damm för roll, när det doftar så ljuvligt av terester när man lyfter på locket till den gamla burken.


Och mannen har köpt en CD-skiva med en så söt framsida!


" ... Dagstidningarnas förstasidor 23 december år 2000. Vad hade hänt? En mycket liten tavla som obemärkt hängt på en vägg i Nationalmuseets holländska 1600-talssamling hade blixtsnabbt klippts ner med avbitartång av en beväpnad man med svart rånarluva. ... " Så står det på baksidan av boken som jag hoppas hinna börja läsa snart.

Glada midsommarhälsningar!
:)
/helena

ps Kanske lite tråkigt att avsluta med att prata om pengar, ibland verkar det nästan som att allt i hela världen bara handlar om pengar. Och det vill jag verkligen inte bidra till! Men jag måste bara få skryta med att jag hittade den fina - helt olästa? - boken i en välgörenhetsaffär för 15 kronor (hos Adlibris kostar den 195...). Och burken/vasen med den fina fiskaren på, den kostade också 15 kronor. I en annan välgörenhets-second hand. Slutpratat om pengar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar