fredag 6 februari 2015

Fritid i närbild 2


Fritiden. På sidan där bokmärket har stannat finns den, det - konstverket som heter Fritid. Hyllning till David, står det också. Konstnären heter Fernand Léger.

Dammet. Jag ler lite, när jag tänker på alla fina konstböcker som har hittat sin väg hem till oss via en lätt höjning av armen. På auktion, live-auktion förstås, har jag ropat in flera högar med böcker fulla av fantasifulla, färgrika alster, till ingen kostnad alls. Många surrealister och kubister finns där. Jag skrattar lite högre (för mig själv) när jag inser att jag nästan bara öppnar dessa böcker när jag dammar. Eller när jag försöker undvika att damma. Men nu ligger bokmärket i alla fall där, som en tyst uppmaning att bläddra vidare. Bläddra vidare utan dammsugarens inblandning.

We Decor Life.  Jag tog mig faktiskt tid att titta igenom alla veckans vintervita bidrag, där inne hos Tina & Weronica. Min blick stannade hos en vit katt. Såklart. Sakerna i all ära, men djuren. Djur. Katter!

Vera Nilsson. Hennes värld är fullständigt underbar! Jag vill se mer! I Halmstad pågår en utställning, med hennes skönt "osminkande" konst. På Mjellby Konstmuseum. Där går det också att köpa/beställa boken/utställningskatalogen om Fernand Léger, för 100 kronor plus porto.

Sockerskålen. Sockersöt är den. Den kommer ni säkert att få se mer av.

Sportlovet. Tänker mig att ett besök bland Halmstadgruppens spännande verk, deras liksom ständigt bändbara verklighet, borde vara som klippt och skuren för barn i alla åldrar.

Snön. Hur länge får den stanna denna gången?

Solen. Imorgon sägs det att den har audiens här hos mig. Påven är förstås också välkommen, om han vill. Inte för att jag är så himla religiös av mig, utan för att han verkar så vettig. För att vara påve alltså.

:)
/helena

ps Läs gärna mer om Vera Nilsson-utställningen här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar