söndag 16 mars 2014

Tolv bilder på en eftermiddag


Och allt slutade med världens bästa TV-dinner!

Fast ni kanske vill höra allt ifrån början? Okej då. Allt började med ett konstaterande; att det är alldeles för trångt i prylgarderoben i sovrummet. Saker behöver komma in i den. Och för att saker ska komma in, så måste saker komma ut. Suck. Och stön.

Det blev en sak som jag verkligen tycker om, som fick stryka på foten den här gången. Lampfoten från Tilgman Keramik. Men den tar så mycket plats. Och vi har så många andra lampor.

Därför tyckte jag inte det var mer än rätt, att den fick återvända till "brottsplatsen" igen. För det var på Myrorna jag fann den för säkert 20 år sedan. Förlåt mig Myrorna, att jag inte visar upp er från er bästa sida här, men det var så blåsigt och kallt så mitt siktarfinger längtade bara tillbaka in i vanten igen. Så fort som möjligt. Hoppas att den får ett bra hem nu - lampan alltså. Där den får spelrum att lysa fritt, långt bort från alla garderobers mörkaste djup.

Sedan åkte vi på utflykt. Veckans kallaste och osoligaste dag åkte vi på utflykt. Såklart. Fast det blev en minivariant. Till vackra Kröklings Hage. Har kanske nämnt den förut? Ni borde åka dit! Om ni kan. Och ta fikakorgen med er. Det finns mycket roligt att titta på i närheten också. Fornlämningar och sådant kul. Jag tycker att det är kul! Okej? Och en offerkälla. Kul, som sagt.

Det har i och för sig inte hunnit bli så vackert där än. Vi letade vårtecken. Hittade inte så många. Men mannen betedde sig i alla fall riktigt vårystert. Sprang runt i hagen som en glad kalv på årets första grönbete. Ser kanske mera ut som gråbete. Men vi hade en fin stund.

Sedan åkte vi hem. Och åt kyckling.

:)
/helena

ps När lampfoten äntligen var undanröjd från garderoben, lyste den bortglömda märkes"skölden" upp mitt dåliga minne. Det är en sådan där klassisk sköldformad tavla som det samlades simmärken på, när jag och mina klasskamrater var små. Grodan och Baddaren och allt vad de hette. Nu påmindes jag om tanken som kom när jag hittade den här tavlan, alldeles oanvänd, t o m ouppackad, på en loppis för ett bra tag sedan. Och jag påmindes om min lilla kattbroschsamling. Och att jag hade tänkt att den skulle få flytta upp där. Upp på den mjuka klarblåa fuskplyschen. Det borde väl ändå kunna få dem att gå i spinn?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar