torsdag 17 april 2014

De här ska jag vintage-hänga med i påsk


Flickan från Bergdala.


Sigfrid Siwertz och en Liten herre i grå kostym. "... Denna bok har skrivits speciellt för Bokklubben Svalan och sänts ut som presentbok till medlemmarna i 1955 års serie. Illustrationerna har utförts av Mark Sylwan och typografin av Bo Lindberg. ... " Kanske kan ni hitta den på bokbörsen.se? Eller på antikvariat.net?


Påskharen. Och påsharen.


Och polarharen. Vi är polare vi. (Även om Vindar från Arktis [Prisma 2008] av Staffan Widstrand & Magnus Elander är slut på Bokus så går det att läsa om den där). (Sedan är det väl bara att låna den på bibblan. Eller, att som jag, ha tur och hitta den tjocka, vackra, informativa boken på Röda Korsets vårbasar. För fem kronor).


Pepparkakspåsklammet.


"Vallvaskorne". "... så kallas de vackra och duktige fiskarflickorne, försälja icke sällan saltad fisk på samhällets gator. ..."


Och så Jesus då. Han får vara med på ett hörn. Även om jag inte riktigt alltid tror på honom. Han tillhör definitivt den kategori killar som verkar lite för bra för att vara sann.

:)
/helena

ps Vilka ska ni hänga med i påsk? Alltså "hänga med" som i soffhäng. Eller sänghäng. Eller vilket häng som helst för den delen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar