onsdag 2 april 2014

Flisor, fossil & en f.d. fin vas


Ta er nu en extra ordentlig titt på min tyska vas! För fotona ovan, som jag tog alldeles nyss - egentligen mest för att visa er att det växer mossa även härinne - är de sista bildbevisen på hur fin vasen faktiskt var, så sent som tidigare idag. Var. Inga nagg eller sprickor i det vita. Inte heller i det "upphöjda" bruna mönstret. Bara de där två små jacken undertill, som ändå nästan inte syntes, eller märktes.

Först, nyss, vände jag på vasen för att försäkra mig om att det verkligen står W.Germany under och siffrorna 7494-15, och att det säkert är symbolen med de två små husen som finns där strax bredvid siffrorna. Jodå, det är en Carstens vas. Carsten Tönnieshof.

Sedan, ännu mera nyss, reste jag mig (för?) hastigt upp ur soffan, för att kolla något annat viktigt. Då passade den fina vasen på att rulla ner på golvet! Den före detta fina vasen, vill säga. För nu fattas det säkert minst fyra flisor runt om den, också.

Suck.

Det var väl aldrig meningen att vasen - vars bruna och lite glittriga mönster får (fick!) mig att tänka på trilobiter och fossil - skulle vara prickfri då.

Och jag som hade en dålig dag redan innan. Det verkar som att dagen har vaknat på fel sida.

:(
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar