onsdag 31 december 2014

Året är slut & jag tänker på Sigourney


Fotot är inte det samma som i gårdagens inlägg. Bara nästan. Och visst funderade jag på att skriva: Blås liv i det nya! överst idag. Men det kändes lite för flåshurtigt på något sätt. Så jag lät bli.

Förr brukade man ibland illustrera det gamla året som en gammal man på väg bort. På väg ut ur bilden. Och det nya året symboliserades av en ung pojke. Därför tycker jag det passar fint med hen-staken här. Ni vet, jesusbarnet med bröst. Som en symbol för det nya som är på god väg.

You are my lucky star. Kommer ni ihåg att hon sjunger det? Lite viskande och lätt panikslaget i slutet av "Alien"? När hon slutgiltigt tror sig vara på väg bort från monstret, det är då hon visksjunger det, Ripley. Som en besvärjelse. Som en stilla förhoppning. You are my lucky star. Det är så jag vill nynna ikväll. I natt. Som en besvärjelse. Så att vi ska få ett bra år. Ett år där molnen ofta skingras. Ett år som låter stjärnorna lysa beskyddande över oss. Jag önskar oss ett bra år. Oss alla. Ett riktigt bra år. Det gör jag verkligen.

Som sagt, det skiljer lite mellan de två fotona; gårdagens och dagens. Ungefär på samma sätt som två - på varandra följande - år kan skilja sig åt. Om man har tur. Om man har turen att se ett ganska bra år i backspegeln. Då hoppas man kanske, åtminstone lite försiktigt i smyg så där, att det nya året ska bli nästan likadant. Lika bra. Fast lite ändring vill man väl alltid ha? Något nytt ska ändå få möjlighet att kika fram (gärna kryddat med lite lagom gamla saker förstås...) bakom allt det familjära. Något nytt och bra och välkommet.

Så, det önskar jag oss: Ett Nytt och Bra och Välkommet 2015!

:)
/helena

ps Dagens ps är bara till mannen, så alla andra - sluta läsa nu! - Älskling, Du är min lucky star. Tack. Och puss. Och så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar