måndag 8 december 2014

Ett musikaliskt vysitkort med lingonsmak


- Hur många låtar finns det egentligen? Även om frågan från en av hans elever överrumplade honom något, då, mitt i lektionen, så svarade han ändå blixtsnabbt: - Det är en svår fråga... men jag skulle tro att det är ungefär lika många som det finns lingon i världen. Han är förstås mannen.

Mannen, som dessutom fått en förfrågan om att spela julmusik i den lokala ICA-affären. Hur coolt liksom? LIVE-julmusik i mataffären. Och här handlar det inte bara om Staffan stalledräng och tusen juleljus, här handlar det om Bing Crosby, John Lennon, Slade och en massa annat. Å så Wham då. Last Christmas. (Kul parentes när man ser videon; att många av de överdimensionerade vinterjackor som vi tonåringar använde då - i mitten av åttiotalet - är så moderna nu igen). Tvingade mannen att ta med den på sin repertoar. Visst är den uttjatad, men det blir ingen riktig jul utan att ha lyssnat på George Michaels svikna vibrato, minst en gång.

Och nu är det dags igen. För en himla många låtar som ska rädda fler ifrån onödigt lidande. Rädda fler ifrån att drabbas av HIV. Musikhjälpen 2014!

Så, förutom en liten släng världsfred lagom till jul, önskar jag mig en rockig och polisonglång julsång: Merry Christmas Everybody. (Gillar särskilt den där strofen om mormor. Mormor som tycker att de gamla julsångerna är de bästa, men sedan rockar hon likväl loss med alla andra!). Med Slade. Även om jag tycker att mannens version är bättre. Och något mindre hårig...

:)
/helena

ps För några månader sedan bestämde jag mig för att det vore bra att ha ett visitkort. Bra att ha med sig i fickan. Bra att ha i samband med frågor. Till exempel när man vill fråga om det är okej att man fotograferar, och den svarande personen undrar - Till vaddå? Eller om man fotograferar något utan att fråga, så kan man ju sticka till någon i närheten ett visitkort med orden: - Här kan du se resultatet senare, om du vill. Eftersom jag är en stark anhängare av devisen; man tager vad man haver, så fick det bli en handfull hemgjorda visitkort i laminerat vykortsformat. Vysitkort. Kom ihåg var ni hörde det ordet först.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar