onsdag 15 april 2015

Vem bor här?


Tittar ni på det? Vem bor här? Programmet där sex deltagare går hem och snokar i varandras hem, för att försöka lista ut vem som bor var. Jag kan inte låta bli att titta. Tillhör ju en gång för alla de nyfiknas skara. Den nyfiknaste av de nyfikna, skulle säkert mannen säga. Så, jag bara måste se hur folk bor, eller snarare hur de har det. För det är just det jag är mest nyfiken på; hur folk har det.

När jag började intressera mig för inredningstidningar, på allvar, för en sisådär 15 år sedan, var det inte främst design och formgivning som lockade, utan en stark känsla av att jag ville se hur folk hade det. Var de la upp sina trötta fötter när de kom hem efter en lång arbetsdag. Om de badade eller bara tog en snabb dusch. Hur de intog sina måltider - hastigt framför TV:n eller alltid vid ett väldukat matsalsbord. Om de föredrog att kela med en katt eller en hund eller ett marsvin. Eller med hala fiskar. Numera, när jag bläddrar i diverse magasin med inredningstema, är jag nog lite mer intresserad av själva design- och formgivningsbiten - också.

Och, ähum, om jag skulle presentera mitt eget hem så skulle det förstås inte bli med hjälp av fotona ovan. De får nog gå under kategorin hellre-än-bra, är jag rädd. Två foton till priset av ett, typ. Det ena tog jag direkt när jag kom in igår morse, efter att ha njutit av soluppgången. Och vi har ingen morgonsol där (uppenbarligen inte!). Det andra tog jag ikväll, en god stund efter att solen hade gått ner igen. Jag tog dem mest för att visa er att ommöbleringen vid arbetshörnan äntligen börjar bli färdig. Det tog bara tre månader att få upp tavlan nederst. I flera år stod den och lutade sig mot bokhyllan, som vi nu har rensat bort. Och nu känner jag mig plötsligt lite osäker på om den tavlan verkligen passar bäst där...

Så, vad säger då mitt hem om mig? Förmodligen att jag gillar saker som redan hade ett liv innan de träffade mig och mitt hem. Att jag gillar Kulo Green (en konstnär med lokal anknytning). Och att jag är jäkligt dålig på att få tummen ur. Och säkert en hel massa annat.

:)
/helena

ps Väggvasen, den blev väl fin där - på väggen? Jo, jag tycker att den lilla söta svampen/kotten passar alldeles utmärkt där. Här kan ni studera den lite närmare om ni vill, och se vad som står på dess baksida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar