måndag 11 maj 2015

...but I'm dreaming about blue butterflies


Som ni säkert redan misstänkt, var det det här som jag fick med mig hem från auktionen jag berättade om igår. Ni såg den säkert stå där, lite i skymundan, i motljuset. Den här sommarljuvliga brickan var det enda jag blev riktigt intresserad av, det enda som fångade min blick. Och som tur var, fick jag inte ett enda motbud. Tänk, att det bara var jag som drömde om blue butterflies.

Brickan; a little sliece of summer.

Den är så gedigen. Rejäl, som de säger. Med sin träbaksida och sitt stadiga ramverk av metall. Själva framsidan/motivsidan är av plast, dock helt orepad. Förmodligen är den inte använd speciellt mycket. Någon kanske tyckte att den gjorde sig bättre som smycke? Ett väggsmycke.

Och jag vet precis vad jag vill duka upp på den - om jag nu vågar riskera att repa den alltså. Bulla upp, ska jag göra. I bersån, om jag hade haft någon. Men bulla upp i alla fall. Med min favorit bland alla småkakor. Hallongrottan. Den skulle göra sig så bra mot det blåa. Och mot det röda. Och mot det ljusgula förstås. Vi får väl se om jag vågar. En vacker dag.

:)
/helena

ps Ljusne-Woxna Aktiebolag Ljusne, står det på etiketten på baksidan. Ett norrländskt företag med anor ifrån 1880-talet. Sågverk, järnbruk och skogsförvaltning stod tidigt på deras agenda. Min bricka är väl inte såå gammal, men företaget fanns i någon konstellation ända fram till mitten av sextiotalet, om jag förstod det hela rätt. Det är väl inte de som tillverkat brickan som helhet kan jag tro, men träet på baksidan har med största säkerhet sitt ursprung från de djupa skogarna i norr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar