söndag 26 mars 2017

Åt myror och köpte fiskar


Nja, inte riktigt. Försökte få mannen att köpa en skjorta med fiskmönster, inne på Myrorna. Jag (fisk som jag är) tyckte den var himla fin. Fina fisken. Fina fiskarna. Men han ville inte. Äsch. Synd. Han var väl för hungrig eller nåt. Blodsockerfall. Typiskt fall av blodsockerfall. Kunde inte tänka klart. Tankarna var väl som grumligt sjövatten kantänka. Eller så gillade han den helt enkelt inte.

Hursom. Åt våfflor gjorde vi inte, för det gjorde vi redan igår (i fredags). På auktionen. Jo, vi kom iväg en sväng på slagauktion, i elfte timman. Hade spanat in en matta på deras webbsida, men den hade fläckar och såg lite luggsliten ut. Annars gillade jag verkligen färgerna. Ljusgrön med rosa inslag. Men våfflorna var supergoda och det var en kul auktion. En massa Musselmalet. En gullig, blå undulat som många ville ha. Garner i mängd och parti. Ett snyggt rutigt skåp som ingen ville ha, inte ens för en tia. Konstigt, jag ville jättegärna ha det, men orkar inte rensa ut något så att det skulle få plats.

Back to lördagen. Blev ingen bokmässa. Tyvärr. Knasigt nog. Livspusslet ville inte lägga sig tillrätta som jag ville. Småtöntigt ord det där förresten - livspusslet. Vore bättre om de hade mer sådana saker - myspysiga författarbesök och sådant när novembermörkret ligger tätt. Eller när de sista kalla januaridagarna lämnar mycket i övrigt att önska. Vädret var för fint för att gå på bokmässa. Låter lite som skyll, jag hör det. Särskilt när jag erkänner att det gick bra att gå in på Myrorna - i samma fina väder...

Brukar lova mig själv att inte gå i affärer mer än nödvändigt när klockan har slagit den 25:e. Men kunde inte låta bli att gå ut och spana efter mattor. Har man fått en fix idé så har man. Vill så gärna ha en större matta framför soffan, skulle vara snyggt. Men det slutar säkert med att vi behåller den vi har. Snygga (second hand-)mattor (som passar vår budget) växer inte på träd.

Fotade en sak jag tänkt fota länge. Så häftig. Visar mer av den senare.

Fin dag. Förutom att jag hade för mycket kläder på mig. Vårkänslor!

<3
/helena

ps Är det här med Earth Hour helt passé eller? Vi hade nästan helt mörkt här hemma, vi fuskade visserligen lite eftersom vi inte var hemma. Men vi åkte förbi ett otal bostäder på vägen hemåt under själva timman och kunde konstatera att inte ens vart sjunde hus/lägenhet hade släckt. Lite trist, tycker vi. Till och med fritidsgården vi passerade hade helt lysrörsupplyst. Tråkigt. Tycker folk inte att den här lilla gemensamma manifestationen för att sätta den överdrivna elförbrukningen i fokus är viktig längre? Bara för att vi använder LED-lampor numera går det ju fortfarande åt en förfärlig massa energi till alla andra elektriska apparater vi använder hela tiden (guilty as we speak...). Släckte ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar