fredag 31 mars 2017

En helg som inte snålar...


...med fålar. Eller fålar är det väl egentligen inte, för fåle betyder unghäst. Jämför med ordet föl, tycker SAOB. Ordbibeln som förövrigt förkunnar att ordet fåle har sitt ursprung ända bak i 1200-talet: "... sedan 1292 (testamente upprättat av Karl Gustavsson till förmån för bl.a. Skänninge Kloster ..."

Det är hästhoppningsfinal. Världscupfinal i Omaha. Om nu någon skulle ha missat det. Jag satt uppe i natt och upplevde Henrik och Mary Lou komma tvåa i den första finalhoppningen. I natt är det dags igen. Så kul. Och spännande. Men framförallt vackert. Och jag borde nog skriva Mary Lou och Henrik. För det är trots allt hästarna jag tittar mest på. ALLA hästarna.

Och så är det konståknings-VM samtidigt. Puh. Om, jag säger om, man inte skulle orka göra något annat än att sitta passivt i soffan, så är det full hopp-aktivitet på alla tänkbara skärmar.

Men. Jag hoppas att ni, vi, får möjlighet att göra lite annat än att bara titta också. Verkar varmt ute nu ju. Riktigt varmt, nästan 17 grader här på termometern as we speak. En skön helg önskar jag er, oss, alla!

<3
/helena

ps Svenrobert Lundquist heter konstnären som har gjort skulpturen, som är förlaga till min bild ovan. Ni som har varit på Liseberg nyligen kommer säkert ihåg den. Nämnde konstnär har också gjort Kal å Ada utanför entrén till den stora nöjesparken, och skulpturgruppen - med hunden! - som finns på fisktorget i samma goa stad - Göteborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar