måndag 6 mars 2017

Lite som jag vill hinna med


Förutom The usual stuff: Äta, sova, skriva, göra research, fota, läsa högt ur Mobergs utvandrarepos, blogga, leka med mina vintage-saker, pussa på mannen (och smygtitta på teve) - ska jag slutföra mitt superviktiga uppdrag som jurymedlem i vår lilla, lokala poesitävling för unga. Ser mycket fram emot att sätta mig in i deras små, storartade texter. 

Skämskudden åker fram när jag tänker på att jag lovade publicera föregående års tävlingsbidrag och att jag misslyckades med det. Bortförklaringar finns dock en hel del och faktiskt en och annan giltig förklaring också. Får säkert anledning att återkomma till det. Men vi kan väl säga så här: Det handlade om att jag fick någon kommentar om ungdomarnas alster, någon kommentar som jag inte alls tyckte om. Åsikter som ventilerades som jag inte alls tycker om, åsikter som jag vill skydda ALLA våra unga människor ifrån. Bara så att ni vet att det inte handlade om lathet eller nonchalans från min sida, det här med att jag inte publicerat dikterna som jag först utlovade. Vi får väl se hur det blir här framåt, när årets tävling är avgjord.


Sniffa på blommorna. Även om det mesta verkar gömt i snö just nu. 


Sy. Varje vecka tänker jag: Nu ska jag sy. Sy i en knapp, javisst, men lite annat också. Förvandla diverse lämpliga tygbitar till kuddfodral och sådant. Varje vecka slutar med att jag inte har sytt, varken i några som helst knappar eller något annat. Men hoppet lever.


Gå på auktion. Vanliga, ovanliga, mysiga och oslagbart roliga slagauktioner. Har varit svårt att komma iväg på några som helst auktioner de senaste åren, som ni säkert förstått. Men nu så. Eller? I vilket fall som helst har vi hunnit med EN auktion i år. Det var kul. Det är nästan alltid kul, oavsett om det finns något man vill ha - eller behöver - eller inte. Hihi. Blir lite fnissig när jag tänker på den fina korgen som auktionerades ut, och på det auktionisten sa, typ så här: Den här kan ni ha till matsäcken och handarbetet och kattungarna. Jag tror inte att han sa eller, utan och, och det är därför jag fnissar. Kan liksom inte låta bli att se smörgåsar, äpplen, garnnystan, stickor, svansar och morrhår och termosar blanda sig med varandra huller om buller i en och samma korg. Ja, jag är lättroad.


Fortsätta jakten på det perfekta skåpet. Det perfekta skåpet till några av mina småsaker. Det perfekta skåpet som har rätt look och rätt storlek och rätt pris och rätt allt möjligt. Har visat sig vara svårt att hitta just det skåpet som har allt det. Dessutom verkar det vara många som är på jakt efter just små, fina skåp. Stora skåp finns det alltid gott om. Men plats att ha dem på, det verkar det däremot vara väldigt ont om.


Gå ut med hunden. Önskar bara att jag hade haft någon...

Önskar er en alldeles lagom fullspäckad vecka, gör jag. Fullspäckad med en massa skojigheter, och lite allvar.

:)
/helena

ps Fotona tog jag för någon vecka sedan, inne på Åter i Bruk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar