måndag 25 augusti 2014

Huvudet upp?


Känner mig lite vissen. Trots att jag drog på mig min bästa sommaren-är-väl-inte-slut-än-bara-för-att-det-typ-öser-ner-hela-dagarna-nu-tröja, och drog iväg för att köpa lite uppiggande inomhusblomster.


Jaja, allt kan inte vara på topp jämt. Det skulle säkert kännas alldeles för tråkigt i längden, menar jag...

I kökshyllan börjar det så smått att bli (ny)ordning. Förmodligen kommer jag bara flytta sakerna fram och tillbaka, en fem-sex gånger till, innan jag blir helt nöjd.

Datumet då? Det kommer jag kanske inte att komma ihåg att ändra på i första taget igen...senast jag ändrade det var på min födelsedag. I mars.


Och på den andra köksväggen har det också kommit upp lite nytt. "Nytt" alltså. Visar mer en annan - ljusare - dag.
 
Två saker har i alla fall fått mig att dra rejält på smilbanden i helgen: Dos Family- Jennys härliga inlägg om Franks lekstuga! (Vilka underbart gulliga ungar - Frank och hans käresta?!! Och vilken söt liten stuga! Säger bara; de blå/vita tallrikarna på ytterväggen - OMG, vilken superduper återvinningsidé!)
 
Lekstugan på mitt foto ovan är också lite söt. Den ligger bara en stadsdel bort härifrån, eller så. Tycker det är lite extra mysigt när de byggs som en nästan exakt kopia av "det stora huset".
 
 
Det andra roliga då? Jo, jag lånade det på-pricken-så-är-det-ju!-seriealbumet: Berglins Stora Bok om Kropp & Hälsa (om matvanor, ovanor, hypokondri, åldrande, ångest och hela skiten) av Jan & Maria Berglin. Hoho, så kul! Tänk att det kan vara så kul med lite utbrändhet. Och med sömnbrist. Och med allehanda andra krämpor och åkommor - allt det där som den äkta satirduon alltid lyckas fånga så speciellt och pricksäkert. En del av rutorna är förstås av det lite mer eftertänksamma slaget.


Tänker särskilt på teckningen med de två fikande väninnorna, de som sitter mitt emot varandra vid ett bord med rutig duk på. Den ena röker, och den andra trycker sig oroligt på ett ställe strax nedanför bröstkorgen och säger: - Det känns helmysko om jag trycker här... Vad är det som sitter här, mitt i? Och den rökande väninnan svarar: - Vardagen.

:)
/helena

ps Ni vet väl att ni kan gå in här hos SvD och få er en och annan aktuell livsvisdom à la Berglins till livs?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar