måndag 13 juli 2015

Staden är så tyst.


Mitt i sommaren. Här bor lugn och ro. Ingen annan verkar vara hemma.


Nästan ingen annan.


Långsamhet. En sommarrebus: långsam + het = ledig. Tid att känna. Låta tiden gå. Gå långsamt. Ha tid - två ord som passar så fint ihop. Som ler och långhalm. Som mannen i blommig skjorta.


- Asså, du är från Sveriges armhåla du. Så sa en skåning till mig en gång, när han fick veta att jag var ifrån Borås. Haha. Hihi. Tycker fortfarande att det är kul, fast det inte är sant. I och för sig - vad är det för fel på armhålor egentligen? Och vad skulle förresten vara så mycket bättre med att vara Sveriges fötter?!?

Om, jag säger om, vi nu skulle vara själva armhålan, då vill jag försäkra er om att vi är en ytterst noggrant deodorant:ad sådan. En väldoftande armhåla. Här stinker det minsann inte gammal, intorkad svett till höger och vänster! Möjligtvis kan man ana en lätt bris av ivrig transpiration ibland. En sådan som knappt luktar alls. Inte illa.


Visserligen är vi kanske inte en sommarstad i första hand, eller jo det är vi väl, på sätt och vis. Men ingen badstad, eller jo... Äsch, vad jag menar är nog att vi inte har något hav. Men vi har ett NAV(ET)!


Och en mycket väl ansedd djurpark. Skulpturer, färgglada husväggar, en massa textil historia - och en massa textil framtidstro! - har vi också.


Fast det här är förstås inget skrytinlägg, inte alls, bara lite smygreklam. Och ett coolt konstaterande att staden är ganska tyst just nu. Även om staden aldrig sover, så kommer den piggna till ytterligare snart. Snart får vi nämligen besök. Storfrämmande faktiskt.


Vi kommer bli cirka 25.000 till, under fem dagar eller så. Det handlar förstås om idrott. Vad annars? Om sportgalningar. En massa sportgalningar. Fler sportgalningar än det finns guliganer i hela världen, är jag rädd. För det handlar inte främst om fotboll nu, även om en del bestämt hävdar att det alltid handlar om fotboll, främst.


Och nej, det handlar inte om simning.


Nä, nu snackar vi om mer skogstokiga typer. O-Ringen. Världens största orienteringsäventyr kommer ju hit, till vår lilla stad! Tänka sig.


Men. Än så länge är det ganska tyst. Lugnet före, ni vet. Knappt en krusning. Spegelblanka dagar.

:)
/helena

ps Förlåt mig, hoppas att ingen blir sur - eller trampad på tårna, men jag är för lat för att länka överallt just nu. Tänker mig att ni får göra lite själva också, om ni orkar. Tyckte mig dessutom höra någon snusförnuftig expert mumla något om att det inte är så bra att låta hjärnan ta helledigt på sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar