onsdag 30 september 2015

Inte tjata, bara visa en skata


Den här lilla rackaren verkade utstött. En regelrätt hackkyckling så skata den var. Och förhoppningsvis fortfarande är. Den verkade hungrig, var mager och tilltufsad. Gick runt och spanade ner i underjorden. Där där maskarna bor, ni vet. När den äntligen lyckades rycka upp en mask så var de andra skatorna genast där och norpade den mitt framför näbben. Mitt hjärta blödde. Lovade mig själv att åka dit en annan dag för att kolla att den har det okej. 

Jag tog en bild då. En bild som blev hur bra som helst. Drog sedan i ett par reglage i redigeringsprogrammet och den blev ännu bättre. Älskar särskilt den långa, svarta skuggan.

Kom att tänka på den här lilla skatan när jag surfade in en snabbis till bloggarna på Elle Decoration för en stund sedan. Stannade en stund extra i den ulliga, gulliga, bergskedjan hos Hej Regina! Hon länkar i sin tur vidare till Monthly Makers månadstema: Natur.

Heja kreativiteten!

Önskar att jag kunde brodera mitt foto på något bra sätt, tror det skulle göra sig fint så, skulle säkert bli småläckert med ett virrvarr av gräsgröna trådar. Men jag får nog nöja mig med att printa ut det som det är. Ska bara skaffa en bättre skrivare först, eller åtminstone svart färg till den halvdåliga, befintliga. Hm.

:)
/helena

ps Och så ska jag komma ihåg att åka dit - till parken där den lilla skatan skuttade runt - för att kolla att den har det okej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar