söndag 20 september 2015

Vitt, yvigt, vackert, lätt septemberhår


Emmy, Emmy, Emmy! Och superbegåvade Claire Danes är förstås nominerad igen. Sitter här och undrar om solen ska hinna gå ner innan jag hinner gå ut. Hoppas inte, för de lätta molnen ser så lockande ut. Eftersom SVT tydligen har fått en knäpp - en bra knäpp - och sänder Emmy-galan Live i natt, måste jag nog försöka ändra lite i mitt schema. Får försöka få något gjort samtidigt som jag slänger en blick på glamouren i natt då. Lätta, lätta, problem. Som molnen utanför ungefär.


Vet inte om det är regnet som varit framme igen, eller små klåfingrar, men där låg den, i parken. Uppochner och jag kände direkt att en ny räddningsaktion var på sin plats. Som ett litet huvud - en yrhätta - fullt av yvigt, vitt hår. Buskhortensia. Slokar redan betänkligt i den torra inomhusluften, men t o m slokandet klarar den med stil och elegans.

Var bara tvungen att visa er hur fin den är, innan jag går ut och lapar septemberluft.

När jag såg den i parken, med "håret" på ända, vänt ner mot det fuktiga gräset, såg den precis ut som den här otroligt fina Hortensia-vasen från Royal Copenhagen. En vas som verkligen kvalar in i min favoritkategori: Vaser som kan stå på egna ben, utan några extra tillsatser (läs blommor). Fast jag skulle ändå aldrig kunna välja mellan blå, vit eller lila.

:)
/helena

ps Och så är det ju Babel i kväll. Världens bästa litteraturprogram! Som påminner oss om allt vi aldrig någonsin kommer hinna med att läsa. Likt Don Quijote får vi fortsätta fäkta. Mot allt som hindrar oss från att läsa (läs livet). Suck. Men en lätt, lätt suck. Som septemberluften ungefär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar