fredag 6 maj 2016

Ett hus att gå in i, när man får lust


Förlåt. Jag hade tänkt att önska er en riktigt trevlig röd dag, men helt plötsligt kände jag mig helt slut, trött och totalt färdig. Helt Kristi Himmelsfärdig faktiskt. Så då blogg-skolkade jag lite och gick på auktion istället.

Färden gick långt ut på landsbygden. Backe upp och backe ner. Kurvigare småvägar får man leta länge efter. Tyvärr har jag ingenting att visa er därifrån, eftersom jag gav kameran ledigt. Och, visade det sig under auktionskvällens gång, även plånboken fick ledigt. Ingenting fick vi med oss hem, inte en enda liten pinal, inte minsta pryl. Och lika glad är jag för det, för det fanns inget speciellt objekt där som verkligen fick mitt hjärta att slå snabbare. Ibland är det så, men som sagt; lika glad är jag för det.

Himla kul var det ändå, det var ju så länge sedan jag upplevde den speciella auktionsstämningen. De senaste åren har det varit väldigt tunnsått med auktionsbesök för oss, på grund av arbetstider och annat som gjort det svårt att tajma. Men nu så! Tyckte särskilt om den äldre herren (en mor- eller farfar?) som, under visningen innan själva auktionen startade, berättade om gårdagens tvättmaskin för en ung tjej (barnbarnet?). Eller ska vi kanske kalla klappträ:t för själva centrifugen? I alla fall, han förklarade att hans mamma använt ett sådant för att "få bort den värsta fukten ur tvätten". Ja, jag vet att det är fult att tjuvlyssna, men ibland är det omöjligt att låta bli.

I alla fall. Som lite kompensation, för mitt ouppfostrade röda dag-beteende, bjuder jag på lite fler bilder från förra helgen. Ni minns väl att vi mötte våren på Nääs Slott? Jag tycker vi börjar där vi slutade då, med mannens väg upp för trädallén. Allén, som först ledde förbi en pampig minnesplats och sedan, via en skogsväg, tog oss till ett litet lusthus. Ett riktigt litet naturrum. Högt över det blänkande vattnet stod jag och läste alla de älskandes namn. Några hade varit där för många år sedan och ristat in sig och älsklingen i det grånade trä:et. Viktor och Hanna hade nyligen förevigat, ett förmodat romantiskt ögonblick, i det lilla, symmetriska taket.

Vackert så, med all kärlek samlad där. Och gulligt. Och lite rörande.

Nu vill jag önska er en riktigt bra - och kärleksfull - fredag!

<3
/helena

ps - Imorgon ska min fru pilla på mig, sa auktionsutroparen och fortsatte: - för då är det klämdag. Jaja, lite skrattade jag faktiskt. Man är ju artig. Och väluppfostrad, för det mesta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar