fredag 20 maj 2016

Extreme passion


Lite (x-tra) rörigt i mitt huvud idag, läs igår, därav också ett lite rörigt inlägg. Om ni har lite tålamod med mig så ska ni se att det finns en röd tråd här i garnhärvan någonstans, eller en blå.

Mina tre största passioner här i livet stavas, som ni säkert vet; kultur, mannen och vintage. Inte nödvändigtvis i den ordningen. Men ändå. Det blev lite av alla de tre "varorna" under torsdagseftermiddagen och kvällen.

Vi började med ett second handbesök. Mannen hittade ett par pins och jag hittade kläder. Tre par byxor och två toppar för 140 kronor. När jag kom hem och plockade upp dem ur kassen upptäckte jag att nästan allt färgmatchade, helt omedvetet hade jag valt plagg som passar ihop. Nästan lite kusligt. Men kusligt bra förstås. Särskilt bra är det om något sedan visar sig passa på min kropp också. Ehum. Jag menar, man är ju en gång för alla av den sorten som älskar att leva farligt. Och det här med provrum är ju för veklingar. Räcker att måtta lite runt stuss, midja och byst bara. Så. Klart!

Förmodligen är det någon som skrattar när jag skriver att jag gillar att leva farligt, för det gör jag inte. Att våga köpa ett par klädesplagg lite på chans så där är nog det modigaste jag gjort på länge. Jag brukar, som bekant, kalla mig själv för "Typ Ö". Eller snarare typ Öhhhh. Att jämföras med Typ A-personligheter. Sådana personer som bara måste bestiga berg och åka skidor nedför desamma och allmänt utmana livet så ofta det går. Tomas Olsson var en sådan passionerad person. Skulpturen Passion Extreme är ett alldeles nyligen rest minnesmärke över honom.

Dessutom startar Borås Internationella Skulpturbiennal 2016 officiellt idag, den 20:e maj.

Vill ni se framsidan på Passion Extreme (av Richard Brixel) och Skyddsängel (av Ernst Billgren) och en himla massa andra spännande skulpturer så får ni ta och masa er hit!

:)
/helena

ps Jo, jag lovar. Bloggen kommer INTE BARA bestå av en massa bilder på skulpturer framöver. Inte bara. Jag lovar och svär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar