måndag 14 november 2016

Måndag hela veckan


Helgen gick fort. Tog in lite vintergrönt. Ringde far. Såg snön sakta smälta bort - igen - och det är bara november än så länge. Läste att Jacques Werup är död.

Veckan börjar inte bra, min bräckliga kropp vill inte samma saker som mitt viljestarka huvud. Och jag, som skulle göra det och det och det, ni vet. Så där som man vill - och hoppas - få starta upp. Planerna läggs på is. Jag får vara glad om jag orkar sy i en tappad knapp. Allt stannar upp. Stannar vid skisser och synopsisar.

Kollage. Funderar på att börja jobba mer på det sättet också. Eller istället? Orkar knappt fundera.

Klippt ut blommor har jag redan gjort - förra veckan. Och katter med bedjande ögon. Känns som en bra start på ett nytt projekt. Vi får väl se, det blir kanske inte så mycket med det. Imorgon är inte - inte alls faktiskt - en annan dag, för imorgon måste jag göra något av allt det som jag skulle gjort idag, och då blir tisdagens göromål försenade och sedan kommer onsdagen kanske också att förvandlas till måndag och så vidare. Förlåt om det låter allmänt trist och tråkigt, men så är det. Ibland. Kan inte hjälpa att det känns segt att komma någon vart just nu. Dumsegt och drygt.

Jaja. Vi får väl väga upp det sega med ett skämt. Ett dåligt ett, men likväl ett skämt: Vad kommer det att kallas - långt, långt fram i en avlägsen framtid - när vår kronprinsessa förmodligen har blivit en gammal, gammal drottning och med ålderns rätt blivit lite inkontinent? Fundera på det ni! Kommer ni, mot förmodan, inte på det, så skriver jag svaret i ps:et.

Sorry, så dåligt. Riktigt lågt. Så dåligt kan vi bara inte avsluta, vi får ta något riktigt bra också, som det här:
"- Poesin ställer de frågorna om livet som politiker, präster, militärer och mediamänniskor aldrig riktigt kan besvara. Poeterna besvarar heller inget men de ställer bättre frågor."

Ingen, ingen, ingen som har sagt något sådant kan dö! Inte på riktigt, tänker jag och ler ödmjukt åt text-tv-formuleringen ovanför citatet av Jacques Werup: "... Jacques Werup var i första hand poet. ..." Vem vill inte vara det, menar jag. I första hand.

<3
/helena

ps Vicki leaks. Är ni med? Wikileaks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar