onsdag 31 oktober 2018

Goodbye Halloween!


Visst är det mysigt med alla pumpalyktorna. Särskilt de hemmakarvade. Och visst ska barnen klä ut sig och äta godis till de spricker. Självklart. Men måste allt bli så, liksom, snabbmatsproducerat? Massprodukter. Yxor och spindlar och dödskallar i oändliga rader.

Plastspindlar och oläskiga spindelnät. En massa krimskrams. Inser att jag låter som en riktig gnällkärring, men börjar det inte bli lite för mycket? För några år sedan tyckte jag det var en bra idé att vi anammade Halloween-firandet som ett komplement till vår ljusa Alla helgons-tradition, men nu vet jag inte längre. Det känns som att det har börjat förvandlas till det kommersiella jippo jag hoppades att vi skulle kunna undvika.

Därför ställer jag in Halloween i år. Hoppar bara över det. Åtminstone de mer massproducerade delarna.

Känns dessutom som att jag redan har gjort min del av dealen, genom att lägga till klassikern Thriller till mannens höstrepertoar. Något som har verkat uppskattat bland kursdeltagarna/eleverna. Bra. Kungen av Pop har återuppstått än en gång, från den läskigaste/gulligaste videon ever. Se den. Igen. Hela. Älskar dansstegen. Kanske skulle ta och öva in dem? Får väl bli någon slags lightversion för halvhandikappade medelålders tanter med halvknäppa knän i så fall. ;)

Nog med gnäll. Ikväll ska vi självklart titta på skräckis. Har spetsat in mig på en gammal goding. A Bucket of Blood. Från 1959. En skräckkomedi. Står något på omslaget om att man kommer bli sick, sick, sick from laughing. Haha. Låter lovande. Tydligen har de gjort en remake av den på 90-talet också. Kunde kanske vara kul att följa upp med den sen då.

Och visst finns det ett och annat guldkorn att hitta bland alla Halloween-prylarna, som salladsbesticken i form av skeletthänder. Haha. Underarmarna blir de magraste bestickhandtagen ever! Lite kul.

Nu är det (snart) vinter vetja. Hello snow! (och regn och rusk och vidrig snålblåst...)

:)
/helena

ps På SVT Play går det att se A Bucket of Blood ett bra tag till. Bara ett tips i all bloddrypande välmening.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar