måndag 4 april 2022

Här hemma - aprilväder & konsten att förvandla ett hörn

Jo, jag jobbar ju mycket med mina hörn, som ni vet. Ändrar om i liten skala, så att säga. Och nu är påsken snart här. Det kräver ju sitt pynt. Kaffekannan har kommit på plats, men frågan är om något annat också måste till? Om något annat också ska få komma fram? En kaffekanna värdig vilken påskkärring som helst måste nog matchas med lite annat här, är jag rädd. Eller vad då rädd? Det är för tusan något av det roligaste som finns - att mixa och matcha bland vintage-tingen!

Ute är det aprilväder. Bästa vädret, enligt mig. Mycket och varierat. Blåst och snö och regn och plask och blask. Fast det vore förstås bättre om snön stannade kvar, åtminstone ett par dar. Ja, ni vet väl att jag ääälskar vintern!

Om jag byter ut den gröna vasen mot en gul då, det borde väl funka. Eller? Då blir det påsk på en gång, va?

Med en berömd gosse med gås undertill, då blir det nog perfa? Vasen är i och för sig perfekt. Gillar kanten som veckar sig likt en utslagen påsklilja. Det börjar visst arta sig i hörnet. Men det är fortfarande något som fattas, tror jag.

De här små luvorna alltså, de är ju bara så kul och...små. Borde haft en tändsticksask som referens här förstås. Men ni får lita på mig när jag säger att de mest passar i dockskåpet. Eller på äggen då. Små äggvärmare, är de. Gulligaste.

I ett annat hörn av hemmet ser det ut ungefär som vanligt. Har bara plockat fram en gammal fjäder-bukett. Något udda och lustigt jag fann i en loppis-låda en gång i tiden. Får se om det kommer fram något annat med påsk i blick här snart. Har några idéer både angående pyssel och de kära vintage-tingen med vingar på. Vi får se vad som hinns med. 

Hade tänkt hänga undan mitt allra vintrigaste halsband, vädret ville annorlunda. Okej då. April övertalar mig. Det får stanna en stund till. Snart nog skiner väl solen igen - och någons shorts och bara ben åker på. Bara för att termometern lirkat sig upp några ynka steg mot sommarskalan. Aprilväder. Mycket väder för pengarna.

Så där ja. Hörnet börjar bli klart. Redo för glada, gula tider. Med ett annat läckert 70-talsomslag - och musik!

Sköt om er.

<3

/helena

ps Annars? Jo, har fixat till några fler påskkort. Jodå. Kanske dyker det upp något härinne, en vacker dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar