lördag 2 april 2022

På y-fronten intet nytt?

Hej på er. Tog sista penseldraget för dagen nyss, samtidigt som solen sa so long. Färgerna sprakade längs horisonten och mitt återanvända papper gav viss kulörmässig genklang. 

Annars? Jo. Vi har tittat på trivsel-deckare. Haha. Vilket underbart epitet, va? Trivsel. Ett sådant underskattat ord. Berättar kanske mer om den en annan dag, när vi hunnit se några fler avsnitt. Verkar full av djupsinniga visdomsord mitt i allt det lättsamma "deckeriet".

Jaha ja. Veckan har varit lång, säkert för er också. Känns som att tiden går fortare och fortare samtidigt som veckorna blir längre. Hur går det ihop egentligen? Ja, inte mig emot. Jag älskar vardagen - nästan lika mycket som helgen. Kanske för att mannen och jag är mästare på att göra vardag till fest, och skapa en stunds vardag mitt i helgen, om vi känner att vi behöver jobba vidare med något viktigt här och nu.

På tal om viktigheter. Det finns så många. Alla går inte att engagera sig i. Inte för varje enskild individ alltså. Så. Det är tur att vi är många - världen över - som vet att vi inte får slappna av inför odemokratiska, omänskliga åsikter.

Florida. Jag säger bara Florida. Det är en lång och ingående diskussion att ta, den ska vi inte fördjupa oss i här och nu. För det är så mycket som står på spel, när unga människors fria och självklara liv devalveras mitt framför de mest konservativa vuxna ögon. 

Men. Jag säger bara det: Om en enda ung människa inte kan/vågar acceptera sig själv precis som hen är, och med det den självklara rättigheten att älska vem man vill, på grund av ytterligare ett världsfrånvänt politiskt beslut, då vet jag inte vad jag gör. 

Inte enda enda ung människas liv får stå på spel här. Inte en enda, hör ni det. Vi behöver inte fler platser där unga människor mår dåligt på grund av att inflytelserika krafter vill vrida tillbaka klockan mot stenåldern igen. 

Gay. Det betyder glad. Och det tycker jag varenda människa ska få vara. Hela regnbågen måste lysa igenom. Överallt. Hela tiden. Oavsett om det regnar grova politiska överträdelser eller inte. Vi behöver ge de unga en framtid på allvar nu. Klimatfrågorna. Även det humana klimatet måste ingå där. Gay. Det är inget farligt att låta människor vara sig själva. Det smittar inte. Är det den typen av självklara sanningar vi ska behöva ta till för att de ska förstå? För att de ska sluta förstöra unga människors liv? Kärlek. Att det ska vara så svårt att förstå att den är livsviktig, för alla.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Tycker ni den ska heta så? På y-fronten intet nytt? Vår klimatsmarta lilla målning. En referens. Lite kul också. Och samtidigt ett starkt ifrågasättande av gamla invanda maktmönster. Det är en klump där, ser ni det? I magen. En vass och stickig klump. Som en påminnelse om att vi måste agera snabbare om jorden alls ska överleva människans obönhörliga framfart med de ändliga naturresurserna.

Kanske är det stålmannen vi ser? Hans trikåer? En stålman som ser grönt, det är väl precis vad vi behöver nu, tänker jag. Eller en stålkvinna? Yes!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar