torsdag 5 september 2013

Rainbow Warrior?


Sitter i en obekväm ställning i soffan. Men märker det nästan inte, för jag tittar på en massa vackra gamla saker. Och ting.  Som snart ska ropas ut.

Kryssar min väg fram mellan diverse auktionssajter. Missa inte bilen allra längst ner. Med tillhörande chaufför och visst är det en liten katt där längst fram på motorhuven? som kylarprydnad! Kanske inte lika klassisk som Rolls Royce's, men låt mig gissa att motorn ändå spinner...

Båten har min pappa gjort när han var liten. Tänkte bara torka av den lite, när jag hade lyckats lirka fram den ur den lilla lilla garderoben. Torka av allt tidsresedamm. Men min vita wettextrasa blev alldeles röd. Och blå. För jag hade glömt att de där glada färgerna har jag lagt till. När jag var liten. Med vattenfärger. 

- Jag ska måla hela världen lilla mamma. Typ. Tyckte väl att det var förfärligt trist med en grå båt. Vissa saker ändras inte.

:)
/helena

ps Redan 1911 började Rolls Royce använda sin "flygande dam" längst fram på kylaren. Läs historien om den smäckra Spirit of Ecstacy som är modellerad efter Elanor Velasco Thornton. I alla fall enligt wiki. Hihi. Kan inte låta bli att fnissa lite när jag läser att den också har smeknamnet Nelly in Her Nighty (Nelly i nattlinnet).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar