söndag 8 september 2013

Saker som kretsar runt (i) mitt huvud


Det är främst tre saker jag är otroligt trött på just nu. Eller kanske fyra. Det första - och det klart allvarligaste - är att när jag tittar igenom fotona som jag "fyrade av" med mannens mobil, när vi strosade runt i stan en kväll tidigare i veckan, kan konstatera att det bara är ett motiv som blivit riktigt bra. Det fotot som jag inte tog. Typiskt. Det blev jättefint, men det får ni inte se för det har mannen tagit och jag vill hellre tvinga er att se på de halvbra som jag tog. Så det så.
 
Den andra saken som irriterar mig är förstås att jag inte känner mig riktigt frisk. (Kanske har det något luddiga och egoistiska resonemanget ovan något med det att göra...?)
 
Den tredje grejen som får mig att känna mer trötthet än nödvändigt just nu är all reklam. Varför ska alla sälja någonting hela tiden? Hela webben verkar vara full av människor som bara vill sälja något till en. Gärna sig själva. Visst ska man ta tillfället i akt att tala om, berätta om, bra saker, det tycker förstås jag också. Men ibland blir jag bara så trött på allt som blinkar, blänker och flashar överallt. I en slags ständigt pågående PR-kupp.
 
Det fjärde faktumet som svider lite extra är att jag känner så starkt att det är just det jag måste göra nu - reklam.
 
Kanske skryter jag lite extra om mannen endera dagen och har ni riktig otur så kommer jag också att berätta lite mer om något bra som jag själv har gjort. Men nu bara måste jag berätta om något som startar alldeles strax och som jag är oerhört stolt över: Kretsloppsveckan!
 
En hel vecka med miljörelaterade arrangemang, här i vår lilla miljömedvetna stad! Med startskott måndag 9:e sep med bl.a. Nina Björk på Kulturhuset. Jag har inte läst hennes "Lyckliga i alla sina dagar: om pengars och människors värde". Än. Har ni? 
 
Här kan ni läsa hela programmet med Miljögala och RE:WARD i spetsen.
 
Själv riktar jag in siktet på fredagens Kretsloppis. Och auktion förstås!
 
:)
/helena
 
 
ps Det finns faktiskt något på femteplats också, som ligger och skaver lite, men det tar vi en annan gång. Nu tycker jag att ni ska klicka in er till Vävkompaniet och kika runt i deras webbutik. En Glädjesnurra tror jag är precis vad jag behöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar