onsdag 25 september 2013

Stjärnor och andra reflektioner


En snabb skymt, under de sista stegen hem, en alldeles klar liten stjärnhimmelsbit. Inklämd mellan de höga grannhusens konkurrerande fönsterblinkningar. Tillbaka i hallen igen, efter en halv heldag på stan, konstaterandes; att det som man allra allra helst vill hålla kvar, hålla fast vid, ropa stopp! stanna! till - det låter sig inte fångas.


Kanske var det de här bilderna som bidrog till att göra mig på så poetiskt humör?


Ibland när jag går på skattjakt så tittar jag inte på prislapparna. Ibland köper jag nästan inget, låter mig bara inspireras av allt. Förundras över blandningarna. Ibland blir jag glad av att tänka på att någon liten (eller stor!) kan få ett så fint dockskåp för bara 25 kronor. Böcker skulle nog också trivas på hyllorna i de vältapetserade små rummen. En dockskåpsbokhylla bara för speciellt utvalda hjärteböcker kanske?


Efter varvet inne på Röda Korsets second handbutik styrdes stegen mot Myrorna. Där var det rena rama zoo:t. Bland fåglar och andra djur trivdes jag som fisken i vattnet! De rara glasugglorna kom från Kosta Boda.


Askarna med fiskar på var så fina. Och en kram finns det väl alltid tid för? I alla fall en liten. En muskram.


Först trodde jag att hon brutit armen, men sedan såg jag att det nog bara var paraplyt som gått av.

Skådade sedan en EGO-kompis till min närbesläktade Fischer-fågel. Konstaterade att priserna på dem verkar ha stigit en del på senare tid?


Från djungelblandningen inne på Myrorna, ut i parken, för att umgås en stund med eftermiddagens allra sista strålar.


Sedan höll det hela på att sluta inne på ICA, som vanligt. Men inte den här gången, vi greppade bara kvällens middag och hastade vidare. Fast först var jag bara tvungen att föreviga en snygg bok. Charlestonsnygg!


Snabbt som tåget var vi hemma i hallen igen. Av med scarfen som behövdes för första gången denna sena septemberdag. Sedan valde vi Frida framför Filip & Fredrik. Denna gången. Den nya upplysta serien med Laura Dern har vi spelat in, till en annan dag.


- Glöm inte mig! sa den kloka nallen. Glöm inte mig och...


...min bror.

:)
/helena


ps Två kronor styck kostade de - reflexnallarna. På Röda Korset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar