tisdag 24 september 2013

The rusty gold!


Ibland glömmer jag nästan bort att de finns; kanalerna som man måste bläddra lite längre för att hitta. Men när något/någon påminner mig så hittar jag alltid en massa. En del som glimmar och annat som är skrot. Precis som i American Pickers, en riktig antique-road movie-serie, som just nu sänds på Kanal 9. Onsdagar klockan 20.00 sharp!

Mike och Frank tycker nästan mer om det som är rostigt, skitigt, smutsigt, för att inte säga snuskigt än det som glittrar och skiner. Originaldetaljer! Och original är lika med mumma för antikjägare. En del skulle säkert kalla det skräp.

Värdefullt skräp. Som en avställd DeLorean. Med framdörrar som öppnas uppåt! En exakt likadan bilmodell som Michael J. Fox använde för att åka Tillbaka till framtiden.

Det här är inte en serie som passar alla vintage-entusiaster. Här rör det sig nämligen inte om så mycket porslinsskört finlir. Man måste nog gilla det här med att "skita ner nävarna" lite grand. Och att "vara en av grabbarna". Gubbarna! Tänk vad många sköna samlarsnubbar det verkar finnas i det stora landet i väster. Och en hel del "snubbor" också såklart.

Det här handlar bokstavligen om att gräva fram dolda skatter och kliva över berg med saker. På USA:s allra lerigaste bakgårdar, i förfallna uthus och gamla flyghangarer. I operahus som sett flera århundraden flyga förbi. På vindar som innehåller mer damm än saker. I källare med mer mögelstank än fönster. I spindelvävens förlovade land.

Men om du gillar rost och originella saker, och historia! så kommer du säkert att tokgilla den här småputtriga guldgrävarserien.

Här på history.com har jag just sett ett nyare avsnitt om flygade hästar. Senare ska jag se ett om en anfallande emu. Allt kan tydligen hända i jakten på fyndet. FYNDET.

:)
/helena


ps Firman där en del av de samlaråtråvärda sakerna säljs heter Antique Archaeology. Där kan man, förutom att kika på ting med historia, läsa Mike Wolfe's story. Hur han blev en "Picker" och om (motor)cykelentusiastens allra bästa fynd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar