onsdag 12 november 2014

Ring 112


Såg ni dokumentären? Om de 112 bröllopsparen? Om inte - gör det.

I 112 bröllop, eller 112 Weddings i original, får vi följa med den extraknäckande bröllopsfilmaren Doug Block, som efter många år började ställa sig frågan om paren han mött genom åren verkligen levde så värst happily ever after. En del av paren som ställde upp på flera-år-efter-bröllopet-intervjuer älskade uppenbarligen fortfarande varandra. Det syntes på kroppsspråket, och kändes i luften, i stämningsläget mellan dem. En del hade tvingats gå igenom sådana omvälvande saker, händelser, som är svåra att gå igenom utan att något i grunden förändras.

Det som verkligen slog an något långt inuti mig, var hur naiva de flesta verkade vara inför framtiden. Då, när de precis stod i begrepp att gifta sig.

En djupt mänsklig film, som jag verkligen kan rekommendera. En film om hur livet är mest. Och minst - med tanke på att man förhoppningsvis inte gifter sig såå många gånger i livet. Om alls. Man kan ju leva som lyckligt ogifta gifta också. Har jag hört.

:)
/helena

ps Den sockersöta seriesidan (fast är det inte det jag alltid har sagt om superkorta hundsvansar? Att de liksom verkar väldigt opraktiska...) är en av alla de sidor som har fallit ur samlingen Veckan från 1907. Ni vet den, som föll så ljudligt i golvet, en ljus natt för inte så jättelänge sedan.

pps Nu funderar jag på om jag ska gå in på filmens hemsida en kort sväng till, och våga mig på att fylla i den där enkäten också?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar