tisdag 13 januari 2015

3 B


Det pratas mycket om ljuset nu, och om bristen på det. Världen står som vanligt i brand, och jag står i sovrummet och pysslar. Flyttar undan något, flyttar tillbaka det igen. Fixar och ställer tillrätta. Bakom fällda morgonpersienner pysslar jag. Och det känns inte ens speciellt konstigt, eller sjukt. Jag övertygar mig själv om att det är en överlevnadsinstinkt. Att alla behöver ett anti-stress-stilleben.


Jag går våren till mötes med tre b:n.


Bil.
 
 
Bulldogg.


Och bukettspråket. Och ja, min favoritblomma betyder: Ja!


Men man skulle lika gärna kunna säga att det är tre f. För vykortsbulldoggen, som fick följa med mig hem från Myrorna bara för att den satt så fint, är fransk. Kunde liksom inte motstå dess buttra charm. 

"Kurre" spelade fotboll i Fiorentina ett tag. Eller om det var två tag? Kan nästan ingenting om fotbollshistoria om jag ska vara ärlig, men samlarsidorna från Rekord Magasinet årgång 1962 gör ju sig så himla bra bakom glas och ram.

Och den vårgröna Simcan är förstås fransk. Läser mig förbi motorns hästkrafter, fjädringen, karossen och en massa annat informativt. Stannar till längst ner, vid två små viktiga p:n. "Prestanda: Toppfart 130 km/tim. Bensinförbrukning c:a 0,7 lit/milen. Riktpris: 7415:-".

Såpass bra bränsleförbrukning på den tiden? Jahaja. Inte dåligt. Inte dåligt alls.

:)
/helena

ps Johann Elias Ridinger heter upphovsmannen till den stiliga 1700-talsmannen som skymtar på hästryggen. Haha, var ni med där? UppHOVsmannen. Hihi. Sorry. Mitt loppisfyndade avtryck är förstås något nyare. 1977 står det på det. Och eftersom det finns en väl synlig företagslogga, under själva bilden, gissar jag att denna avbildning har kommit till i något slags reklamsyfte. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar