måndag 18 december 2017

Dags att öppna


Sista veckan av förberedelse-mys och pys och lite lagom stök nu då.

Vill mest önska er en skön start på veckan och berätta att Musikhjälpen-abstinensen är svår. Men vilket j-kla bra jobb vi gjorde! För visst är det så man känner - att det verkligen är något vi gör tillsammans? Fatta hur mycket allt har vuxit. Julstämningsfaktorn har ökat med flera hundra procent sedan de första stapplande stegen mot decembers stora, viktiga folkfest började i beskedlig skala för tiotalet år sedan. Kommer inte ihåg allt; alla programledare, alla teman, men minns ändå en hel del godbitar.

Tror bestämt att vi både öppnade våra hjärtan och våra plånböcker för barnens skull. Och våra ögon. För vi måste våga se det svåra också, och våga prata om det - som många kloka, engagerade människor har stått i glasburen och förkunnat under veckan som gick.

BARN ÄR INTE TILL SALU! Om nu någon skulle ha missat det.

Själv öppnar jag upp för fullt för min inre lilla flicka nu. Låter henne komma fram och tindra. För julen är ju alla barns högtid. Små barns. Och stora barns.

Ha en skön och mysig uppesittarvecka nu! Och städa inte ihjäl er.

<3
/helena

ps Vi lindrade saknaden efter Farah och co genom att se ett par sekvenser ur - den kanske mest barnovänliga julfilmen som finns? - Bad Santa till frukost. Originalet alltså. Har faktiskt inte sett den förut. Haha, hur kul som helst ju. Och han är verkligen bad. Ful i mun och så. Kul, kul. Fast sedan får det nog bli något gulligare i julfilmsväg. Någon som ska gå på Maria Bloms nya familjefilm Monky (stavas den så?) förresten? Det kan ju hända att mannen har en liten statistroll där någonstans. Man vet ju aldrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar