fredag 22 december 2017

God Jul önskar Ingrid Marie & jag...


...& mannen!

Fotot, som jag tog på årets första dag 2017, kändes på något sätt givet som årets julkort, med tanke på hösten som just förflöt. Allt prat om grisar, riktiga grisar, så kallade mansgrisar.

Frågade mannen vad han tycker om att vara galjonsfigur för alla de fula fiskarna här, han skrattade bara sitt godaste skratt och sa: Bring it on! Har jag sagt att jag älskar den mannen?

Jag kan inte säga hur många gånger jag tycker att den senaste tidens ihopblandning av alla möjliga kort hit och dit har retat mig. Tala om att blanda bort de verkliga korten, när man ger mansgrisarna - de jag föredrar att kalla gubbjävlar - så mycket mediautrymme att hälften hade varit mer än nog. Jag har sagt det förut, jag säger det en gång till: Gubbjävlarna finns i alla kön, de lever och andas för att trycka ner andra på olika sätt. De måste bekämpas, till varje pris. Men. De ska inte blandas ihop med sexuella förbrytare. Alltså människor som begår regelrätta brott. Förövare är inte samma sak som rövhål. Pardon my French.

Jaha, så har man då använt r-hål-ordet i samma andetag som god jul. Man kan aldrig veta vart livet för en. Haha. Kul på jul. Får nog göra avbön genom att citera självaste bibeln här, känner jag:

"Gud gjorde människan enkel och rak, men hon hittar på alla möjliga konster."

Tror bestämt att det är hämtat ur Predikaren. Hittade det när jag gick in på kyrkans hemsida för att kolla in vad som händer i jul. Icke-religiös som jag är, vill jag ändå få mig en dos andlighet i juletid. Får väl se om vi orkar upp till julottan i år, eller om det blir något annat. Gillar ju julens sånger skarpt, ska kanske gå och sjunga ut lite extra nu då? 

En god jul. Riktigt GOD. Det önskar gullegrisen och jag er alla!

<3
/helena

ps Lite morsgris är han förstås också, för just idag - den tjugoandra - hade vår högt avhållna mor/svärmor fyllt nittio år. Vi saknar henne ofta. Kanske lite extra i juletid, för hon besatt den där beundransvärda egenskapen som hör så tätt samman med julens verkliga mening och budskap: Att kunna se - och kunna ta fram - det bästa hos var och en. Hos sina nära medmänniskor. Så, ha en bra dag nu, kära svärmor - where ever You are. All around us, hoppas jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar