fredag 29 december 2017

Eviga partypinglor!


Julgrej? Så står det på pappret som jag omsorgsfullt lindat runt flickorna på den runda gipstavlan. Följt av orden: Glada partytjejer på galej!

Årets finaste "julkula" köpte jag för den knappa hundralappen på Myrorna i Göteborg i oktober. Hela 3,25 kostade de en gång i tiden, åtminstone antyder blyertsanteckningen på baksidan det.


Några glada årtionden har de allt på nacken redan - flickorna, därför är jag inte förvånad över de små skador som finns. Snarare tvärtom, för det billiga "ersättningsmaterialet" gips stora nackdel är förstås att det är stötkänsligt.

Sedan kan jag tycka att det är synd när skadorna ser så här relativt nya ut (när gipset som skiner igenom ytbehandlingen fortfarande ser vitt och helt rent ut), för det betyder ofta att skadan har skett i affären. Alltså i själva second hand-hyllan, vilket ju alltid är tråkigt. Men allt kan förstås inte få rum bakom glas i finskåpen, men ändå. Synd på så rara, ärtiga ärtor.


Oavsett de få avskavda bitarna, tycker jag att den runda tavlan är hur fin som helst! Med de tidstypiska frisyrerna och kläderna. Med ballonger och party-blås. Gillar särskilt 3D-effekten på hela härligheten.

Och det där med Julgrej? har jag strukit bort från emballaget nu, funderade på att skriva dit Nyårskaramell! istället, men nu tror jag bestämt att jag har bestämt att flickorna måste få en mer permanent plats på väggen. För är det något vi alla verkligen behöver 2018, så är det väl mer fest i vardagen?

<3
/helena

ps Har ingen aning om vem DS är. På vänster sida, nertill, finns bokstäverna som jag förmodar är upphovspersonens initialer. Kanske finns det någon annan därute som vet vem DS är? Eller var? Eller kan det möjligtvis vara en firmaförkortning?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar