onsdag 20 december 2017

Granen står så green och grann och ljus


Granar. I pluralis. Flertal. Tre stycken små fina, i trä. Ett av mina absoluta favoritpynt. Inte vintage faktiskt, tro det eller ej. Tror jag köpte dem på någon sådan där utförsäljning av julsaker efter jul, för många år sedan. Sedan dess har jag hunnit använda dem på många olika juliga sätt. Ett enkelt och fint sätt är förstås att hänga de små granarna i tallris, eller i björkris, eller i enris, eller i vilket risigt ris som helst.


Ett annat sätt är det som jag har gjort i år. I år har jag gömt de små upphängningstrådarna bakom själva grankroppen, så att säga. Och slingrat en liten batteridriven ljusslinga runt de tre små barrträden. Det blev riktigt grantoppen, som ni ser!


Även om det gick åt en förfärlig massa häftmassa (a.k.a. tack-it) för att få granarna att fästa på tavlans glas. Och mer lär det förmodligen gå åt, om de inte ska trilla ner på köksbordet. Tänkte först fäst på-/avknappen på baksidan av tavlan, men det blir nog en aning smidigare så här.

Det är ju inte direkt vanligt att vi köper något modernt och nytt - nyttnytt alltså - pynt numera, men i år föll jag till föga inför de coola små dew-drops-slingorna. Skulle vilja ha en hel drös! Och laborera runt med dem på en massa olika sätt! Dyra är de ju inte heller, men å andra sidan vet jag inte hur ofta det lilla batteriet måste bytas...

På det här sättet förvandlades den annars så släta slätten till en något mindre slät slätt. En grandunge är precis vad bästa tavlan behöver till jul, tänker jag.

<3
/helena

ps Snart vankas det ytterligare ett småjuligt (och lite sött) inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar