fredag 30 mars 2018

Bra låt. Dåligt skämt.


Vi håller på och fågelskämtar - mannen och jag. Utmanar varandra. Det ena sämre än det andra. -Haha, sa mannen och konstaterade att jag, som hela livet retat mig på så kallade dåliga gubbskämt, gått och blivit en riktig hejare på dåliga gummskämt. (fast det är himla kul att få skriva ordet gummskämt, så det gör jag gärna en gång till! Eller ska det stavas med ett m? Gumskämt, ser konstigt ut)

Men jag, vi, ska inte plåga er med alla dem, bara ett enda tänkte jag dela med mig av. Liksom exklusivt till er. Inte ens mannen har fått höra det - än. Så, here we go:

-Vad kallas pippins bästa fjäderdräkt, den hon tar på sig när hon vill vara extra fin? Fågelhonans lilla svarta. Den som gör henne till det stiligaste fjäderfäet i hela nästet. Festnästet.

Svaret kommer i ps:et.

Nu låten. Den jag gått och nynnat på i flera veckor. Med strofen; take these broken wings and learn to fly again. Kommer ni ihåg Mr. Mister? Eller var ni inte födda då...?

Youtube påminde mig om att orden fanns redan hos The Beatles. Fast utan again; take these broken wings and learn to fly. Från Blackbird.

Måste fråga mannen om han har den i sin repertoar. Annars får jag plocka fram ackorden till den också.

Nu lyssnar vi (och tittar på nostalgisk video) på Mr. Mister. Broken Wings. Bara älskar hur melodramatisk han ser ut där han sitter och kontemplerar i kyrkbänken.

:)
/helena

ps Koko Chanel. Eller kanske KoKo Khanel. Alltså frågan borde nog snarare ställts så här: Vem som har skapat den lilla svarta fjäderdräkten? Lite kul. Gum-kul.

1 kommentar:

  1. "Du gick på gymnasiet, va"?
    "Mmm, hur så?"
    "Jo, alla rödhakar... Vart tar de vägen på vintern?"

    "Du menar att de skulle dykt upp på min gymnasieskola?"

    <3 mannen

    SvaraRadera