fredag 23 mars 2018

Inte helt tröstlöst


Ånej! Har ALLA fjärilarna flugit sin kos?! Tanken flög genom mitt huvud den där dagen, när vi lämnade in fyra kassar med saker, förlåt föremål, till välgörenhetsbutiken. Faktum är att jag skiljdes från minst tre föremål med fjärilar på då, och fick lätt panik, för fjärilar kan man ju bara inte leva utan! Men sedan gick jag runt mellan rummen och insåg att det finns flera fjärilar kvar. Några i varje rum till och med. Puh.

Jag hoppas verkligen att någon tar den fina broderade bonaden till sitt hjärta, på samma sätt som jag gjorde i några år, men hur det än var så hittade den aldrig någon riktigt bra plats här hemma. Bättre då att de - de blå fjärilarna - fick flyga vidare.

"Sommardagar
som fjärilar brokiga
fladdra omkring mig 
yra och tokiga"

/av Levi Rickson
a.k.a. Jeremias i Tröstlösa


Sommartider Hej Hej!

Nja.

:)
/helena

ps Den beskurna bilden ovan är hämtad ur en av mina svartvita favoritböcker: Pärlugglans skog av Hans Lidman (LTs förlag 1960). Bildtexten på sidan är också vacker, påminner oss om - trots nattviolens närvaro - att vi går mot ljusare tider, även om termometern fortfarande beter sig mer lynnigt än vanligt. Hör bara: "Solen lockar djur och växter. Kopparormen kikar fram under barkflagan, den stora makaonfjäriln sitter fastklamrad på lavig stenvägg. Och i solstrimman slår nattviolen ut sina vita, välluktande blommor." Rättstavningsprogrammet bråkar förstås med "fjäriln", men det står ju så. Och jag tycker att det är fint just precis så. Riktigt fint faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar