fredag 30 mars 2018

Vintage i varje tugga


Bordet är dukat med - vintage! Vad annars? Bakbordet, ni vet. Jag kallar det ju så, sedan kvinnan med den vackra kroppen tagit plats vid/på bordet. Vårt köksbord fungerar annars mest som mitt arbetsbord. Så gör även vardagsrumsbordet. Men ibland pyntar jag lite fint och gör plats för en tallrik eller två. ;)


Hänger upp lite annat på väggen då och då också. Mixar och matchar och låter mig, som vanligt, inspireras av de små tingens magi.


Har inte hunnit påskpynta så mycket som jag ville, den här påsken heller. Men på köksskänken fick det vackra porslinsägget komma fram för flera veckor sedan. Ett bra trick, för att påskpyntet ska få stå framme lite längre, är att byta ut det mot något befintligt föremål. Alltså något man alltid brukar ha framme. Normalt sett står det en prylburk här, fylld med diverse smått och gott som aldrig hittar någon bättre plats än i just prylburken. Jag hällde helt enkelt över de små prylarna i påskägget istället och lät prylburken få ta äggets undanskymda plats i garderoben, ett lite längre tag än över bara själva påskveckan.


Annars är nog det allra bästa tipset - angående påskprydnadernas korta säsongsöverlevnad - att pynta med hållbarare ting. Inte så mycket gult nödvändigtvis, mera grönt. Mera vår än påsk. Men i den lilla plättlaggen har jag lagt kylskåpspoetiska ord som "rimmar" med påsk. Som boil och water och drool och egg.

:)
/helena

ps Såg ni Joakim Bengtsson i Antikmagasinet igår? Haha. Vad sa han att han har? Fjorton eller femton flyttkartonger fulla med gammalt påskpynt? Haha. Och den japanska polisen som samlar på Hello Kitty-saker, då. Vad ska man säga? Hihi? Hur kul som helst. Har några avsnitt att ta igen, det om finsk design till exempel och det om böcker. Och det om Kina. Avsnittet om vardagens nödvändiga, men många gånger anonyma, ting är definitivt mitt favoritavsnitt, om ni bara hinner se ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar