fredag 16 mars 2018

Snapshot på snapshot


ÖNSKELISTA!

Väckarklocka
Cornelis Wresvijks samlingsskiva "Den flygande Holländaren"
Oinspelade band
Fredas nya "Tusen eldar"
Böcker: "Vill hem" av Jonas Gardell
Kalender
Uppslagsbok typ Tidens kalender

En kille som har annat än sex, sprit, tobak, k-a, datorer, böcker, Nina S, bilar, utseendefixering i hjärnan och som först och främst är en vän och kompis. Någon som man kan lita på både när man är glad och ledsen, som inte vill vara ute varje kväll utan någongång kan tänka sig att vara hemma och mysa. Han ska ej tilltala andra tjejer.


Haha. Jag borde kanske satt citationstecken runt det där, trots att det är jag själv som har skrivit det. Haha. Så kul. För cirka trettio år sedan skrev jag önskelistan ovan. Och flummade ut rejält på slutet. En vettig kille/pojkvän var nog det som stod högst upp på min önskelista just då. Och faktum är att det var en kille jag mest av allt önskade mig i år också. Jodå.


Vi tar det väl ifrån början, det vill säga lite mer i nutid än vad den gamla önskelistan kan betecknas som. Det började med att jag rensade bland en massa papper och av bara farten kände för att ändra om lite här och där. Jag slängde till exempel John Lennon! I mer än tjugo år har han suttit på vår vägg och hållit oss - mannen och mig, oss musikälskare - sällskap. Med teskeden så käckt i mun. Nu ska det upp något annat på den väggen, bestämde jag! Och det blev ju bra. Men...


...som jag saknade honom - John. Redan efter ett par dagar började jag längta efter hans sällskap igen.


Så då började jag surfa efter en ny bild. Och hittade precis vad jag sökte. En rolig, annorlunda ögonblicksbild på John. För det var John jag ville ha, inte Beatles. Vet inte varifrån fotot är hämtat egentligen, förmodligen från någon filminspelning eller något sådant. Får nog ta och forska lite mer i det så småningom. Och försöka nosa upp vem fotografen är också då kanske.


Nu har jag ramat in bilden. Hittade till slut en ram som nästan passade, det behövdes bara trimmas bort ett par millimeter i varje kant. Mannen fick skära, jag vågade inte.

Är man smart så köper man sin affisch/fotoprint/foto färdiginramad/t. Mitt print är beställt hos Allposters. Där finns allt. Verkligen allt. Sökte bara på Lennon så fann jag precis vad jag ville ha.

Tror jag fick allt på den där gamla, sköna önskelistan (även om jag inte kunde titeln på Gardell-boken exakt). Att jag fick en man som uppfyllde alla de där kriterierna och mycket mer - det vet jag med säkerhet!

Tack Älskling, för fotoprintet på John. Och för att Du är min.

<3
/helena

ps Haha. Undrar om jag fattade hur kul den där sista meningen var - är - då när jag skrev den som frustrerad tonåring. Kul och dubbeltydig. Haha. Tror bestämt att jag borde ta och rama in den där önskelistan också.

pps Om man hellre vill ha en bild på Beatles, då kan jag varm rekommendera det här swimmingpool-fotot. Så coolt. Tänk er det i ett riktigt stort och läckert inrett badrum. Ja, med kristallkrona i taket och John och co. som sällskap när man tar sitt varma bad. Eller sjunger för full hals i duschen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar