lördag 4 maj 2019

Vi dammar väl av en vända till?


Om jag skulle bli tvungen att välja en enda favoritplats i hemmet, så skulle det bli den här. Åtminstone just nu. Särskilt så här när eftermiddagssolen tar sig en svängom med sakerna.

Sakerna, ovanpå det vi här hemma lite slarvigt kallar för sovrumsskänken, lever i så fin symbios - tycker jag. Många skulle säkert säga att det är för många saker tillsammans, men jag tycker att det är en alldeles perfekt kombination av kära ting, precis så här.

Ni har säkert sett dem förut, och dammet också. De glada, hoppande dammkornen trivs så bra i sällskap av saker med patina på. Och jag tycker ju som bekant mycket om båda två!

Paaaatina? Eller Patiiina? The english way sounds so much nicer! Eller hur? Patiiiiiina. Låter nästan som ett kvinnonamn. Nästan.

Riktiga prylnördar, som jag, måste förstås njuta av sina föremål från alla håll och kanter. Runt och runt snurrar jag Upsala Ekeby-vasen. Fjärilen och nejlikan och eklövet och den här lite luftigare blomman - alla är så oemotståndliga på sitt eget sätt. Tröttnar du på en sida av saken, så är det bara att vända andra sidan till. Lite till. Så där ja.

Nyanser. Ni vet ju att jag inte kan motstå färger. Gärna kulörkrockar. Men ibland blir det allra bäst så här. Ton i ton. Nedtonat. Jordnära. Träfärgat. Lite metallglans. Och en aning glaslyster - gör damm-dansen så alldeles extra yster!

Dax att damma här strax då. Jodå, det händer faktiskt att det dammas på en lördag, eller till och med på en söndag, i vårt hem. Inte så ofta, men ändå.

<3
/helena

ps Annars då? Jo. Här har det tittats ikapp på Antiques Road Trip, nästan så att ögonen har torkat ut av alla dammiga antikvitetshörn. Så mycket att titta på! Från katastroftallrikar (!?!) till mässingspiedestaler till påfågelstolar till Orrefors-ljusstakar till allt du kan önska dig och lite till.

Fattade ju inte att de visade ytterligare en ny säsong, direkt efter att de visat den förra - också ganska nya säsongen. Därför måste vi titta ikapp. Inte så jättejobbigt att vara tvungen att njuta av en massa saker med inbyggd historia. Och se platser där prominenta personer tillbringat tid en gång i tiden - som exempelvis självaste Mr Oscar Wilde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar