tisdag 28 september 2021

I rosa sken

De där rosa lampskärmarna, fattar inte hur många gånger jag plockat dem fram och tillbaka, de verkar aldrig hitta sin plats. Tycker ju om dem. Ljust ljust rosatonade. Men jag vet inte om de passar någonstans här hemma.

Tror annars att de skulle göra sig bra som ljusbärare, bland frostnätter och istappar. Hos någon annan?

Hos någon som skulle uppskatta dem. Hitta en plats för dem. I ett fönster med framtidsutsikter. I mina ögon är det just återbrukade saker som är framtiden, som ni vet.

Håller på med både det ena och det andra - samtidigt. Fotar och rensar. Kom på att jag skulle plocka ihop en liten kasse med saker som jag tror att någon annan har mer användning för än jag. Bland annat en del rekvisita som är färdiganvänd för min del. Och så de här lampskärmarna då, som vi köpte på loppis en gång, för ganska länge sedan. Sedan har de mest legat undanstuvade i ett skåp, lite synd, för de är nästan nya.

Hm. Får fundera vidare. Kan ju hända att jag har en idé på lut för dem. En kul idé. Eller en knasig. Vi får se.

Kanske får de gå ändå, lämnas till närmaste second hand-affär eller så. Men kram-boken - den behåller jag! 

Sköt om er.

<3

/helena

ps Selam Fessahaye. Så heter hon, årets Rosa Bandet-designer. Verkar vara en spännande person, skapar kläder som ser ut som konstverk. Och en del som fluffiga bakverk! Gå gärna in på hennes insta eller/och hemsida och kolla in vilka färgexplosioner och fantastiska mönster hon skapar. 

Förhoppningsvis tillhör hennes kläder kategorin som går att använda och använda och använda. Om mode alls ska vara relevant idag, måste det ju fungera många gånger - gärna för många olika människor. Mode för flera miljömedvetna generationer.

Glöm nu inte att köpa årets Rosa Band, direkt inne på cancerfonden.se, om du så vill.

Varje band innebär ett litet, men viktigt steg i rätt riktning. Mot bot och bättring. I kampen mot bröstcancer och annan cancer. Den rosa månaden lyser upp vägen mot forskning och framtid. Ett hoppfullt, rosa sken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar